Krimiheltinde bor i Søborg
lotte-dalgaard.jpg
Line Lyng er journalist på Regionalavisen Nordsjælland, bor i lejlighed i Søborg og er hovedperson i ny krimiserie. Forfatteren har selv boet i Gladsaxe og handlet på Søborg Hovedgade.

Lotte Dalgaard, 48, der har boet i Gladsaxe af flere omgange, udgiver på tirsdag den 26. maj sin anden bog i en planlagt serie om journalisten Line Lyng, som dækker drabssager for sin avis og samtidig kæmper for at holde sammen på familien.
I ”Tvillingesagen,” der udkom i maj sidste år, dækker 37-årige Line Lyng sagen om et par 13-årige tvillingesøstre, som forsvinder en aften på vej hjem fra deres fritidsklub i Fredensborg. Hun kommer tæt på moren, som slides op af sorg, angst og håb. For hvad er værst – at miste sit barn eller at leve i uvished om hvad, der er sket med det? Privat bor Line Lyng sammen med kæresten Jonas, som er alkoholiker, og hun har sønnen Mikkel på 10 år.
Filmselskabet Zentropa har netop købt filmrettighederne til ”Tvillingesagen,” som Renée Toft Simonsen skal skrive manuskript til, og Charlotte Sachs Bostrup skal instruere.
I ”Det svageste led” møder vi Line knap fire år efter, denne gang bliver en teenagepige skudt i Hørsholm, men snart følger flere drab over hele landet, og morderen har brugt det samme våben. Familien er flyttet fra Bagsværd til en lejlighed tæt på Søborg Hovedgade, Jonas har været i alkoholbehandling, men de gamle mønstre er ikke nemme at slippe, og Line må omsider opgive drømmen om et harmonisk familieliv.
– Mine bøger blander krimigenren med en kvindes udviklingshistorie, og det har været vigtigt for mig at opfinde en hovedperson, der ligner mange af os andre. Line er engageret i sit arbejde, men hun prioriterer samtidig familien højt, og hun kæmper med vægten, med kærestens alkoholproblemer og med at være en god mor. Jeg tror, mange kvinder kan genkende hende i sig selv, siger Lotte Dalgaard, der dog også har fået begejstrede tilbagemeldinger fra mandlige læsere. Man kan møde Lotte Dalgaard i Bog&Idé på Søborg Hovedgade den 6. juni kl. 11-13, hvor hun signerer begge sine bøger, der kan købes til specialpris på dagen.

Uddrag fra bogen:
Line parkerede foran ejendommen i Søborg, hvor hun havde lejet en lejlighed, da lejekontrakten på huset i Bagsværd udløb. Hun elskede lejligheden, de store rum, den korte afstand til dagligvareindkøb, Utterslev Mose og Fridas børnehave, hvor hun heldigvis var glad for at være. DB
lotte dalgaards bog

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top