Madaffaldet skal sorteres
Affald-01-26-15.jpg
Mange borgere har indtil nu bakket op omkring sorteringen af forskellige former for affald i to containere, og om små to år kommer der en tredje container. Foto: Kaj Bonne.
Gladsaxe kobler sig på ordning i foråret 2017

Hvis alt går efter planen skal parcelhusejere i Gladsaxe Kommunbe fra april 2017 til at sortere madaffaldet i grønne containere lige som de containere man har i forvejen. Her samles plast og metal i en container og papir og glas i en anden.
-Året efter er det meningen, at etageejendomme skal kobles på ordningen, siger Tom Vang Knudsen (A), der er formand for Miljøudvalget.
I hans egen familie i Mørkhøj klarer man selv problemet på en anden måde ved at have en håndfuld høns, der lever godt af at blive fodret med madaffald – og så kan børn hygge sig med at have dyr. Men den løsning er jo alternativ.
Vestforbrænding i Glostrup har derfor sat et større byggearbejde i gang.
– Vestforbrænding udvider Affaldsmodtagelsen, så vi mere effektivt kan tage os af borgernes sorterede affald til genbrug, siger Vestforbrændings udviklingschef Yvonne Amskov.
– Vi får mere plads til at omlaste madaffald, glas, papir, plast og metal.
Det foregår på Vestforbrændings adresse i Glostrup, byggearbejdet, der begyndte i juni, og fortsætter året ud. Noget af det første, synlige er en stor kran, der efteråret får følgeskab af en endnu større kran.

Mindre transport
– Den udvidede omlastning er klar efter nytår, og derefter sparer vi og kommunerne rigtig meget transport, når skraldebilerne med de sorterede slags affald kan tømme alle slags affald af på samme adresse, siger Yvonne Amskov.
Mål om mindst 50 % genbrug
Vestforbrænding arbejder sammen med sine ejerkommuner om at nå Ressource¬strategiens mål om, at 50 % af husholdningsaffaldet bliver genbrugt i 2022. Det sker ved at forbedre sorteringen, indsamlingen og afsætningen af ressourcerne i affaldet i et samarbejde på tværs af kommunegrænserne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top