Mangfoldigheden sejrede
Kulturdag-08-24-15.jpg
Foto: Kaj Bonne
Kulturfestivalen indrammede de mange fremmedartede indslag

Oh Land følte sig hjemme: ”Helt hjemme”, som hun sagde, da hun som megastjerne afsluttede Gladsaxe Loves Culture lørdag eftermiddag med sine velkendte numre og rytmer. Oh Land – alias Nanna Fabricius Øland – bor til daglig i New York, men var for en stund rundt om Gawenda-scenen på Telefonfabrikken. Et fint bevis på, at den kulturelle globalisering er i gang.
Mens Oh Land er dansk med et internationalt præg, var mange af de fremmedartede indslag – folkedragter, dans og mad – internationale med et dansk præg. Gladsaxe Loves Culture understregede på fornemmeste vis, at kulturen går begge veje: indefra og ud og udefra og ind.
Verdensrestauranten var med de mange forskellige smagsoplevelser et hit. Mad fra asiatiske og afrikanske køkkener bød lækkerier til. I bazarerne var der kunstudstillinger og kunsthåndværk. Også traditionelt dansk håndværk blev fremvist – for eksempel var ”Knipletøserne” meget flittige med deres hænder, mens de forklarede den snørklede kunst.

Improviseret solodans
Selvfølgelig blev der både spillet musik og danset. Enkelte par improviserede til bossanova og lod sig ikke anfægte af, at de indtog gårdspladsen solo. Publikum bakkede velvilligt op. Under folkedansen inde i Telefonfabrikken blev enkelte tangodansere spottet. De etniske danse trak også smil og humør. I Drop Inn blev der spillet jazz og sunget viser. Foreningerne som satte fokus på såvel diabetes og parkinson fik forklaret Gladsaxe-borgerne om både udfordringer og muligheder.
Kulturfestivalen var en sejr for mangfoldigheden, hvor ikke mindst dialogen var i højsædet. I en tid, hvor det danske demokrati indimellem er under angreb fra mørke kræfter, er det vigtigt, at man kommer hinanden ved og ikke maler sig op i et hjørne. På festivalen sås også flere folketingskandidater – for en stund havde de indstillet valgkampagnerne, men naturligvis diskuterede de politik. Med folket. Og iblandt folket. Folket som det nu en gang er i Gladsaxe Kommune. Og som deltagerne i Gladsaxe Loves Culture er et levende vidnesbyrd om.
Kulturdag 03 24-15
Foto: Kaj Bonne. Se flere fotos på http://gladsaxebladet.fotokajbonne.dk

Oh Land
Foto: Jan Løfberg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top