Når skrot er interessant
skrot.jpg
300 gamle dåser kan foldes sammen, så de ikke fylder mere end seks fyldte dåser, der står samlet. Foto: Flemming Bruun.
Lokalhistorisk Forening besøgte jernhandel

Mange ældre Gladsaxeborgere husker den gamle skrothandel på Vandtårnsvej. Stedet med de to hvide gadelygter var et sted, hvor man kom med sine gamle aviser og gammelt metal. Et spændende sted, der var åbent for alle.
Sådan er det heldigvis stadigvæk. Dog modtager de ikke gamle aviser mere. I dag er en skrothandel noget helt andet. Jernpladsen, som dens korrekte navn er, er i dag en moderne genindvindingsvirksomhed, der i snart 50 år har omdannet jern- og metalskrot til værdifulde råvarer. På Jernpladsens miljøgodkendte skrotplads indsamles, modtages og sorteres alle former for jern- og metalskrot.
Alt dette fik medlemmerne af Gladsaxe Lokalhistoriske Forening indblik i, da de for nylig aflagde virksomheden et besøg. Henning og Leonard viste rundt, og medlemmerne kom ud i alle hjørner af virksomheden, der ligger på hjørnet af Vandtårnsvej/Rosenkæret. Alle blev overrasket over hvilken effekt indsamling af skrot har for miljøet. At 300 gamle dåser kunne presses sammen til en sixpak er svært at forestille sig, men det er muligt.
Næste arrangement er søndag den 14. juni kl. 14.00, hvor Genforeningsstenen på hjørnet af Ring 3 og Bagsværd Hovedgade bliver genindviet med taler og musik, efter en kommunal renovering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top