Oh Land: – Jeg elsker Søborg
Oh-Land.jpg
Nanna Øland Fabricius – alias Oh Land – vender tilbage til Søborg, når hun den 6. juni er hovednavnet på kulturfestivalen Gladsaxe Loves Culture. Foto: Privat.
Sangerinden vender tilbage til barndommens gade

På de danske sangerinders stjernehimmel skinner Nanna Øland Fabricius klart under kunstnernavnet Oh Land. Hun er netop fyldt 30 år og kan derfor med lethed huske tilbage på, hvordan det var at vokse op i Søborg.
Forud for sin optræden på Gladsaxe Loves Culture lørdag den 6. juni besvarede hun en række spørgsmål, som Telefonfabrikken stillede – blandt andet om hendes forventninger til at optræde i sin fødeby: – Jeg er vokset op i Gladsaxe og har rullet på rulleskøjter og været pa æblerov i samtlige haver i kvarteret! Jeg har leget i Utterslev Mose, hængt ud ved centret og spist pizza på Søborg Hovedgade hele min barndom. Jeg elsker Søborg, så det er meget specielt at komme tilbage og spille der. Det har jeg aldrig prøvet for. Mit producernavn er faktisk 2860, fortæller Nanna Øland Fabricius.

Er det anderledes af optræde i Danmark end i udlandet?
– Der er da helt klart en “homecoming” følelse ved at spille i Danmark. En varm følelse af at høre til og at blive støttet i det, man gør i den store verden. Samtidig føler jeg også et større personligt forventningspres, da det kan være mere nervepirrende at spille for folk, der virkelig kender én end at spille for en masse fremmede. Det kan godt være lidt skræmmende at genkende sin gamle tandlæge blandt publikum og huske, hvor dårlig han syntes, man var til at bruge tandtråd.
Oh Lands debutalbum ”Fauna” udkom i 2008, siden har hun udgivet en række album, senest ”Earth Sick” fra 2014. Hendes andet album ”Oh Land” fra 2011 høstede så megen international hæder og kritikerros, at hun både kom på forsiden af Vogue og optrådte i David Lettermans talkshow.

Bor i New York
Til daglig bor Nanna i New York, og store dele af ”Earth Sick” er indspillet i hendes egen lejlighed frem for de store musikstudier. Dermed gik hun tilbage til udgangspunktet, hvor hun ligesom i debutalbummet udnyttede sine styrker som komponist, musiker og ikke mindst producer. Nanna har på adskillige numre brugt sit eget klassiske bagland ved at bruge sin familie til spille strygere og synge opera, og hun har selv skrevet strygerarrangementerne sammen med sin far.

Hvordan har din musik udviklet dig siden din debut?
– Jeg har beholdt en legesyg tilgang til musikken og arbejder meget intuitivt og impulsivt. Til gengæld har min stemme udviklet sig meget, siden jeg startede, og jeg føler, at jeg har fået en mere moden stemme med tiden. Mine tekster er også blevet en smule mindre drømmende og mere kritiske, og jeg tør udlevere mig selv mere, end jeg gjorde i starten, siger Nanna Øland Fabricius.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top