annonce
Pensionister med fart på
Kajak-04-26-15.jpg
Man skal mindst kunne svømme 600 meter, før man bliver sluppet af sted på egen hånd. For man kan jo godt risikere at kæntre. Foto: Kaj Bonne.
Gladsaxe Kano- og Kajakklub har fået fat i gruppen 60+

Egentlig startede det hele med – hvis vi nu skal være ærlige – at instruktørerne Inger Skov og Grethe Møller.godt ville have nogle flere at ro sammen med, når de tog ud på deres hyggeture i kajak fra Gladsaxe Kano- og Kajakklub.
De er begge i aldersgruppen 60+, så der skal puttes indhold i tilværelsen som pensionist.
Og det har de i allerhøjeste grad fået. De annoncerede med et tilbud om at 60+ere kunne komme i klubben og høre om hvordan man lærer at ro kajak, så man kan tage ud på bølgen den blå.
-Vi var noget skeptiske. Hvor mange ville der komme. Men det gik helt forrygende den første gang. Der kom 22, fortæller Inger Skov, der nu har udsigt til at få nogle rokammerater.
-Ikke alle meldte sig til, men vi nåede da op på en lille halv snes. Undervejs har et par stykker måttet give op al helbredsmæssige grunde. Gamle skader gav for store smerter.
Men en del har holdt ved. Og de har det noget så sjovt. Selv om de i en endog stor del af tiden hver tirsdag og torsdag ligger nede i vandet, når de har mistet balancen. Nok ror de i en bred turkajak, men det kan sagtens give nogle udfordringer. Men der smiles og grines, og man hjælper hinanden
-Det allerførste krav, der skal opfyldes, er at man kan svømme mindst 600 meter. Det må tage den tid det tager. Men den prøve skal bestås. Så skal man selvfølgelig have en redningsvest på, når man sidder i båden. Og så går vi i gang med at få noget teknik fyldt på. En af de sværeste ting er bl.a. at ro sidelæns, så man kan komme ind til bådebroen, fortæller Inger Skov.
En af øvelserne er at kravle fra en kajak til en anden. To toerkajakker ligger ved siden af hinanden, og skal roerne skifte fra den ene til den anden kajak. Det giver nogle ture i vandet og nogle herlige grin.
Grete har problemer med bentøjet, så hun ikke på normal vis kan komme op fra kajakken, men nu er der monteret en bøjle, så hun kan trække sig op.
Velux Fonden donerede fire kajakker til en samlet værdi af 69.000 kr. og Friluftrådet står også bag projektet.
-det koster 1.500 at komme gennem grundforløbet og så er det så op til hver enkelt, om de vil melde sig ind i klubben, så vi alle kan tage af sted på ture, siger Inger Skov.
I torsdags blev der holdt evalueringsmøde, så eventuelle fejl kan blive rettet.
-Og så er vi klar til næste kursus i august. Der står allerede fem på venteliste. Det er hårdt at være pensionist, griner Inger Skov.
Interesserede kan kontakte Inger Skov på hendes mail ingerskov22@gmail.com

Kajak 01 26-15

Kajak 10 26-15
Foto: Kaj Bonne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top