Projektbyggeri giver forårskuller
Mange køber ejendomme, før de er opført

Salget af projektboliger boomer i de større byer som Aarhus og København, men også i Gladsaxe er starten gået på salg af projekterne i Tobaksbyen, MagnoliaBakken ved Tinghøjvej og Vadstruplund i Bagsværd. Derudover er nedrivning på Lundevangs Skolen i fuld gang hvor der skal opføres rækkehuse, der bygges igen i Gyngemosen ligesom der flere steder langs Søborg Hovedgade er i gang med byggeriet. Men det er benhårdt arbejde at sælge en drøm på papir, fortæller Ricco Clausen fra danbolig Søborg og Bagsværd, der sammen med danboligs Projekafdeling er ansvarlig for det i gangværende salg i Tobakshaven, MagnoliaBakken ved Tinghøjvej og det kommende salg af Vadstruplund, der er 12 store ejerlejligheder, som ligger på Vadstrupvej.
”Vi oplever en stigende interesse for projektboliger. Køberne har typisk for travlt til hus og have, eller også er de unge familier med et godt job, der har økonomi til at blive boende i området, men ønsker noget nyt, funktionelt og lækkert,” siger Ricco Clausen fra danbolig Søborg og Bagsværd.
Han forklarer, at projektboliger er kendetegnet ved, at de bliver udbudt, allerede når de er på tegnebrættet. Projektejendomme vil typisk være del af et større projekt, hvor en stor del af boligerne sælges, inden opførslen begynder.
Det seneste år er der også sket en markant reduktion i liggetiderne, der har gjort det f.eks. er mere end dobbelt så hurtigt at sælge en projektbolig i hovedstaden i dag end i 2014 og dermed fået salgstiden til at gå fra 126 dage i første kvartal 2014 til 60 dage i år.
”Vi har haft en række projekter, hvor mange af boligerne blev solgt på rekordtid. Det skyldes dels, at prisen har været rigtig, ligesom selve projektet er altafgørende. Det skal være gennemarbejdet for at blive en succes,” siger Ricco Clausen.

Sådan ser projektdrømmen ud
I en undersøgelse foretaget af danbolig Projektsalg København har mere end 600 boligsøgende svaret på, hvordan de ønsker, at deres projektdrømmebolig skal se ud. På baggrund af svarene tegner der sig et billede af projektboligen, der ser ud som følger:
Det er en 100-130 m2 stor ejerlejlighed med altan på en af de øverste etager til en kontantpris mellem tre og fire millioner kroner. Materialevalget er en smule over middel uden at være eksklusivt, og lejligheden er på minimum tre værelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top