Teatret omdannes til en idrætssal
Gymnasium-05-24-15.jpg
Eva Krarup Steensen, rektor for Gladsaxe Gymnasium, viser rundt på byggepladsen. - Ved siden af aulaen skal der være nogle kombinerede lærings- og opholdszoner til eleverne, fortæller Eva Krarup Steensen. Foto: Kaj Bonne.
Gladsaxe Gymnasiums nye sal vil også få aulafunktioner

Eva Krarup Steensen, rektor for Gladsaxe Gymnasium, ser med spænding frem til den 13. november. – Så er vores nye aula færdig.
Aulaen skal primært bruges idræt – for eksempel håndbold, badminton, volleyball og basketball. Men den kan selvfølgelig også anvendes til mange andre aktiviteter så som større fællesarrangementer, debatter og den årlige musical.
I øjeblikket foregår et større renoverings- og ombygningsarbejde af Gladsaxe Teater, der omdannes til gymnasiets nye aula. Det er et storstilet projekt til 20 millioner, som Rønnow Arkitekterne står for. Langt hen ad vejen er der tale om, at bygningen på 600 kvadratmeter bringes tilbage til de oprindelige tanker, som arkitektægteparret Eva og Nils Koppel havde, da de i 1952 tegnede gymnasiet, som nu er erklæret bevaringsværdigt.
Eva Krarup Steensen taler med begejstring om projektet. Hun viser rundt, og man fornemmer, at projektet står hendes hjerte nær. Hun fortæller om de store vinduespartier, der er tre og en halv meter i højden, og som vil skabe et helt andet rum end det mørke teater. Aulaen vil fremstå som indbydende og lys, og der vil være plads til 1.000 elever.
– Normalt afholder vi translokationen i teatret, men i år bliver nødt til at dele translokationen op i to sessioner i kantinen, men næste år kan vi igen bruge ”teatersalen”, fortæller Eva Krarup Steensen.
I forbindelse med ombygningen bliver vægge slået ned. Det skaber nogle imponerende gangarealer, hvor der vil blive placeret nogle lærings- og opholdszoner, der vil adskille sig fra de vanlige klasselokaler. Her kan eleverne slappe af, forberede sig eller sludre.

Statsligt selveje
De seneste år er gymnasiet skridt for skridt blevet gjort tidsvarende. Gladsaxe Gymnasium var i mange år tydeligt slidt, men efter at gymnasiet overgik til statsligt selveje for otte år siden – hvor man købte bygningerne inklusiv teater for 43 millioner kroner – er der gradvist afsat midler til moderniseringen. Således stod gymnasiets ombyggede administrationsafsnit klar sidste sommer. Og når aulaen står klar, går man i gang med at bringe drenge- og pigeidrætssalene op til nutiden.
– Ombygningerne foregår med respekt for historien. Således bruger vi adskillige elementer fra teatret i den nye aula. På scenen vil der indgå nogle af de reb, som blev brugt bag scenen, og vi vil også anvende sminkebordene, hvor eleverne kan sidde og læse, fortæller Eva Krarup Steensen. Mandag den 22. juni udklækker Gladsaxe Gymnasium årets første af i alt 320 studenter.
Som altid sker det med flaghejsning, hvor rektor og årets første studenter i fællesskab sender Dannebrog til tops.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top