annonce
Teenageårene er ovre
Lions-05-15-07.jpg
Et velkendt syn i butikslivet på Søborg Torv. Lions har skaffet mange penge til velgørende formål via salg af brugte ting. Foto: Kaj Bonne.
Lions Genbrugsbutik fyldte 20 år 1. Juni

En 20-årig succes har givet ca. 7,5 millioner i overskud til velgørenhed.
Lions i Gladsaxe driver én af de få genbrugsbutikker Lions har i Danmark.
Idéen, som et fremsynet medlem fostrede i 1995, har siden udviklet sig over al forventning. Klubben lejede sig først ind i et butikslokale på Søborg Torv, og opstarten var ikke nem!
Lidt efter lidt blev det kendt, at Lions i Gladsaxe havde en genbrugsbutik,og Gladsaxeborgerne begyndte gratis at indlevere effekter og begyndte at handle i butikken. Det varede ikke længe før pladsforholdene blev for små. Efterfølgende blev det muligt af to omgange at udvide salgsarealerne, som i dag er på ca. 200 kvadratmeter.
I dag er der tilknyttet ca. 35 frivillige medarbejdere til butikken. Fortrinsvis pensionister og efterlønnere, der ikke er medlemmer af klubben. Disse medarbejdere er meget glade for det sociale samvær med de øvrige ”ansatte”, og glade for kontakten med kunderne og det ansvar der også følger med. Så butikken har også en social funktion.
Butikken har åbent hver dag fra 10.00 til 17.30 – lørdag dog til kl. 14.
Klubbens medlemmer passer butikken om lørdagen, og henter ”bærbare” effekter ca. hver 3. uge hos donationsgivere, som de ikke selv kan aflevere i butikken,
Det er som nævnt ikke småpenge aktiviteten har givet klubben i overskud i de 20 år den nu har eksisteret. Det har mange gode formål, både lokalt, nationalt og internationalt nydt godt af. Den årlige omsætning ligger i dag i underkanten af 1 million kr. og overskuddet efter husleje, udgifter til lys, varme, varevogn, o.s.v. ligger nu i omegnen af 400.000 – 450.000 kroner pr. år, udelukkende til velgørende formål.
I anledning af de 20 år holdes der fødselsdagssalg, af specielt værdifulde effekter, i hele juni måned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top