Tidlig Sankt Hans-hygge
bagsværd.jpg
Det er hyggeligt at spise sammen – blev endnu en gang understreget ved Bagsværd Kirke. Foto: Privat.
Bagsværd Kirke kombinerede med aftensmaden

Så var den der. Ja altså en Sankt Hans aften i Bagsværd for børnefamilier. Nemlig fra klokken 17. til 19. Og det på en skøn plet ved Bagsværd kirke. Byens FDF og KFUM/K-spejdere, var der naturligvis også. Og det var godt. For de er nu helt fantastiske til det der med at skabe hygge for børn og voksne med bål, snobrød, ristede pølser og ketchup, der løber lidt ned af fingrene.
Lærke Wiene, en af kirkens præster, bød velkommen til omkring 200 mennesker, der havde fundet sig en plads i græsset på tæpper, som kirketjeneren havde lagt her og der og alle vegne. Mange havde madkurven med hjemmefra. Nogle kom spørgende hen til grillmesteren, der ellers stod for pølser til forsamlingen, ”kan vi mon få plads til at stege en medbragt bøf”. Naturligvis! Og ja, så blev der sunget ”I Danmark er jeg født” af kirkens Børne- og Ungdomskor med musikledsagelse af organisten og efter at pølser, bøf og lidt mørke snobrød var skyllet ned med øl, vand eller medbragt hvidvin, ja så sang hele forsamlingen med på midsommervisen. Kirkens anden præst, Torsten Ringgaard, holdt båltalen og foreslog efterfølgende, at næste år skal der nu være lydanlæg. Som sagt var tidspunktet godt. Også for os uden børn. Jo for vi kunne efter et farvel og tak drage videre til næste Sankt Hans bål nede ved Bagsværd sø. Tak til alle jer som deltog. Kom igen næste år. / Skrevet af Torsten Ringgaard, sognepræst Bagsværd kirke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top