Unge roere klarede sig fint
roning.jpg
Den mangedobbelte verdensmester og OL-vinder Eskild Ebbesen kom med gode råd til deltagerne ved finalestævnet i Sorø. Foto: Privat.
Klasserekorder blev markant forbedret

6. klasse fra Gladsaxe Privatskole forbedrede deres tid fra 16.32,9, da de kvalificerede sig til 16.19,9 i finalen ved ”Danmarks Stærkeste Klasse” i Sorø. Det rakte til en delt syvendeplads i den samlede konkurrence, der blev vundet i 14.49,2 af 6.b fra Hotherskolen på Stevns.
7.v og 7.z fra Bagsværd skole kæmpede en gæv kamp i den tætte finale, og forbedrede også begge deres tid fra kvalifikationen. I finalen roede 7.z sig ind på en 7. plads i tiden 14.42,7, mens 7.v sluttede som nr. 8 med 14.57,5. Syvendeklassernes konkurrence blev vundet af 7.a fra Halgård Skolen i Holstebro i tiden 13.40,5.
Eleverne ved finalestævnet i Sorø Hallen kæmpede om at blive de hurtigste på 4000m i én romaskine mod syv andre 6. klasser og syv andre 7. klasser. Konceptet er at hele klassen arbejder sammen idet alle skal ro mindst én gang.
Den mangedobbelte OL-medaljevinder Eskild Ebbesen deltog ved finalestævnet, hvor han bakkede eleverne op fra sidelinjen og kom med gode råd og tricks til hurtige skift i maskinerne. En imponeret Eskild Ebbesen siger: ”For mig er det fantastisk at se denne konkurrenceånd og stemning, hvor man er sammen som en stor klasse om at prøve at få denne her ene maskine til at ro rigtig stærkt. Man hjælper hinanden, man prøver at optimere sammen, man prøver at give sig selv for holdet og det er bare super fedt at se.”
Nordea-fonden har støttet Dansk Forening for Rosports ungdomssatsning RoBattle med 4,7 mio. kr over de næste tre år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top