annonce
Unge vil helst spare op
Unge-vil-helst-spare-op-Erik-Vejlebo.jpg
Filialdirektør Erik Vejlebo fra Danske Bank i Søborg sporer en generel tendens til, at kunderne søger mod økonomisk Foto: Privat.
Og de vil allerhelst investere viser ny undersøgelse

Næsten 7 ud af 10 danskere vurderer, at deres økonomiske situation er god. Samtidig ønsker mange danskere at sætte flere penge ind på opsparingen – især unge vil gerne spare op, viser ny undersøgelse fra Danske Bank.
Ifølge undersøgelsen om danskernes økonomi, som YouGov har foretaget for banken, vil op mod halvdelen af danskerne spare op eller investere, hvis deres økonomi bliver bedre. En fjerdedel vil betale af på gæld, mens kun 15 procent i gennemsnit regner med at skrue op for deres forbrug.
– Vi ser tydeligt, at der er sket et skift væk fra låntagning og til at spare op i stedet. Det er fornuftigt nok, men frem for at vælge en traditionel bankkonto med en lav rente kan du typisk få mere ud af at investere pengene, siger Erik Vejlebo, filialdirektør i Danske Bank i Søborg.
Undersøgelsen viser, at især 18-34-årige vil spare op eller investere, hvis de får ekstra penge mellem hænderne. Det gælder næsten seks ud af 10 mod fire ud 10 danskere over 54 år. I denne aldersgruppe er der til gengæld flere, der vil øge forbruget – næsten hver femte.
– Det er tydeligt, at de økonomiske behov ændrer sig i takt med alderen. Hvor de unge for eksempel vil spare op til bolig eller bil, er dem over 54 år mere økonomisk konsolideret og har det bedste udgangspunkt for at øge deres forbrug, siger Erik Vejlebo. Han peger på, at forbruget så småt er på vej op igen til trods for det større fokus på opsparing.
– Vi regner med, at udviklingen i forbruget fortsætter. Men der er ingen tvivl om, at krisen har sat sine spor i vores bevidsthed, og derfor tror vi heller ikke, at vi får et nyt lånefinansieret forbrugsopsving at se igen, siger filialdirektøren, der generelt sporer en tendens til, at kunderne i højere grad søger økonomisk tryghed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top