Urimeligt at skære ned på skolebus
Kære Borgmester, skoleudvalg, og hvem det ellers vedrører.

Jeg har lade mig høre, at man igen- igen laver nedskæringer på skolebussen til Gladsaxe skole, så der nu kun er to afgange om dagen, i stedet for fire som der er nu. Så kan vores børn kun komme med bussen kl 07.25 og 16.25.
Det vil uden tvivl give grundlag for en del problemer for flere forældre og børn. Igen har man ikke undersøgt dette grundigt nok og beslutningen er foretaget af en flok personer, der ikke ved, at der er en verden uden for deres vinduer på deres kontor.
Hvad skal de forældre gøre der møder tidligt?. De få børn, som normalt bruger den tidlige skolebus (kl 07.00), er de nu tvunget til at cykle på en af kommunens farligste veje og med mest trafik om morgenen. Eller er vi som forældre nødt til at sige vores job op, for at indordne os under jeres beslutninger om at gøre det svært at være en børnefamilie i Gladsaxe? Vores distriktskole ligger over 4 km fra vores hjem.
Ligeledes så tvinger I børnene til at være længere i skole ved kun at tilbyde en afgang om eftermiddagen nemlig kl 16,25, så hvis disse skal hentes, så er det med bil for de flestes vedkommende. Nu har skoleledelsen og kommunen i flere år prædiket om, at antallet af biler der køre til og fra skolen skulle nedsættes. Det gør man ikke ved at fjerne skolebussen. Nu vil biltrafikken nok stige med 20 procent.
Så kære venner hvad skal vi som forældre gøre nu. Skal vi sige vores arbejde op og gå på kontanthjælp og blive en del af den befolkning? og som socialdemokratisk kommune er det jo noget i gå meget hørt op i at få flere i arbejde!!!.
Har man ikke tænk på at de veje der føre til og fra skolen er de mest trafikeredeog farligste i hele kommunen. De børn der for det meste køre til skolen med bussen er 5-9 årig. at send 5 årig ud i den morgen trafik på disse veje er i mine øjne livsfarligt og det vil koste børneblod.

Dennis Clausen

3 kommentarer om “Urimeligt at skære ned på skolebus”

 1. Michael Mariendal, skolechef siger:

  Kære Dennis Clausen
  Borgmester Karin Søjberg Holst har bedt Børne- og Kulturforvaltningens Skoleafdeling finde løsning på den særlige problemstilling vedrørende skolebussen om eftermiddagen på Gladsaxe Skole. Så snart vi har fundet en løsning, vil skolen og de berørte forældre blive orienteret.

 2. Brian Johannessen siger:

  Vi er mange forældre som er meget bekymret over at man vil skære 60% på skolebusordningen. Det betyder at 5 årige skal have en skoledag på 9 timer. Hvor mange af os voksne har en arbejdsdag på 9 timer!
  Spørgsmålet er om der skal blod på vejen før end man kan få politikerne til at vågne. Jeg håber det ikke.

 3. Kasper siger:

  Det er lidt sjovt at forældre klager over at få deres børn sent hjem fra skole. Hvis de selv er hjemme til at tage imod deres børn kl. 14.30, så burde de også være i stand til at hente dem på skolen inden kl. 15.00, og dermed være med til at korte barnets skoledag af.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top