- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Urimeligt at skære ned på skolebus

Jeg har lade mig høre, at man igen- igen laver nedskæringer på skolebussen til Gladsaxe skole, så der nu kun er to afgange om dagen, i stedet for fire som der er nu. Så kan vores børn kun komme med bussen kl 07.25 og 16.25.
Det vil uden tvivl give grundlag for en del problemer for flere forældre og børn. Igen har man ikke undersøgt dette grundigt nok og beslutningen er foretaget af en flok personer, der ikke ved, at der er en verden uden for deres vinduer på deres kontor.
Hvad skal de forældre gøre der møder tidligt?. De få børn, som normalt bruger den tidlige skolebus (kl 07.00), er de nu tvunget til at cykle på en af kommunens farligste veje og med mest trafik om morgenen. Eller er vi som forældre nødt til at sige vores job op, for at indordne os under jeres beslutninger om at gøre det svært at være en børnefamilie i Gladsaxe? Vores distriktskole ligger over 4 km fra vores hjem.
Ligeledes så tvinger I børnene til at være længere i skole ved kun at tilbyde en afgang om eftermiddagen nemlig kl 16,25, så hvis disse skal hentes, så er det med bil for de flestes vedkommende. Nu har skoleledelsen og kommunen i flere år prædiket om, at antallet af biler der køre til og fra skolen skulle nedsættes. Det gør man ikke ved at fjerne skolebussen. Nu vil biltrafikken nok stige med 20 procent.
Så kære venner hvad skal vi som forældre gøre nu. Skal vi sige vores arbejde op og gå på kontanthjælp og blive en del af den befolkning? og som socialdemokratisk kommune er det jo noget i gå meget hørt op i at få flere i arbejde!!!.
Har man ikke tænk på at de veje der føre til og fra skolen er de mest trafikeredeog farligste i hele kommunen. De børn der for det meste køre til skolen med bussen er 5-9 årig. at send 5 årig ud i den morgen trafik på disse veje er i mine øjne livsfarligt og det vil koste børneblod.

Dennis Clausen