annonce
Uvenner med regnen
Zandvoort-2015.jpg
Gary Coulson, Nanna og Martin Hald Gøtsche fik deres sag for på banen i Holland. Foto: Privat.
Udfordringer på Zandvoort Circuit for Mørkhøjkørere

Det blev ikke alene en kamp mod konkurrenterne, men så sandelig også vejrguderne, da de to søskende Martin og Nanna Hald Gøtsche fra Mørkhøj stillede til start i Holland for at deltage i 3. løb i løbsserien; 24H SERIES. Denne gang skulle løbet køres på Zandvoort Circuit, en tidligere traditionel formel 1 bane.
Banen er 4,7 km lang og på trods af at Holland er et fladt land, som Danmark, er netop denne bane meget kuperet med mange sving og smalle passager, så der var lagt op til mange udfordringer for Martin og Nanna. De fik følgeskab af den engelske racerkører Gary Coulson og selvfølgelig hele det professionelle mekanikerhold fra Zest Racecar Engineering.
Træningerne om torsdagen og fredagen gik fint og endte ud med en tidstagning hvor Martin satte tiden på 1 min. 53 Sek. For en omgang. Et godt resultat som teamet kunne være rigtig tilfredse med.
Seat-raceren blev placeret i gruppen for biler mellem 3000-3500 ccm selv om den kun havde 2000 ccm, så der var udsigt til et hårdt race for at kunne komme på podiet.
Selve løbet startede fredag kl. 1400 hvor alle 48 racere startede ud på slicks, men lige da starten var gået, begyndte det at regne. Martin var først i bilen og han holdt til at køre ca. 40 minutter i regnvejr, på slicks, før teamet valgte at skifte til regndæk. Han var på det tidspunkt kommet fra en 31. plads til en 19. plads men desværre kom der så meget regn den næste halve time, at 2 racere var udsat for aquaplaning, herunder Zest Raceren. Desværre skulle den så i pit for at blive lappet sammen.
Efter at raceren var repareret, var den kommet bagerst i feltet, så det var endnu noget at kæmpe om under lørdagens løbstimer.
Under lørdagens løb blev først Nanna uforskyldt ramt af en BMW, men der skete heldigvis ikke noget med Nanna og bilen, men senere i løbet blev Gary ramt af nogle konkurrenter, som gjorde at teamet måtte trække raceren i pit til eftersyn og reparation, og endnu engang måtte de kæmpe sig op igen.
Alt i alt et ekstremt hårdt løb med mange udfordringer og en slutplacering som nr. 44.
Næste løb i serien bliver kørt den 10-12. juli 2015 på Circuit Paul Ricard i Sydfrankrig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top