Våde studenterhuer i Gladsaxe
Våde-studenterhuer.jpg
Sommeren lader vente på sig, men smilene var trods regnvejret fremme mandag, da årets første studenter Markus og Karoline hejste flaget sammen med rektor Eva Krarup Steensen. Foto: Jan Løfberg.
De første studenter hejste rituelt Danneborg sammen med rektor

Denne ”sommer” er indtil videre mindeværdig. Og den er noget for sig selv. Således var det mandag morgen første gang, at Eva Krarup Steensen i sine ti år som rektor på Gladsaxe Gymnasium skulle hejse flaget med årets første studenter – i regnvejr.
Paraplyerne blev slået ud for at modstå himlens væske. Sammen med rektor og pedel fik de nybagte studenter Markus Dalsberg Jørgensen fra 3. a og Karoline Krøll Westphal Pedersen fra 3. e bragt det rød-hvide flag til tops.
Den 20-årige Markus og den 19-årige Karoline var blandt gymnasiets otte første studenter, og de kommende dage udklækkes yderligere 315 studenter. De to nye studenter afsluttede i faget AT – almen studieforberedelse – begge fik 10. Markus var oppe i ”Adolf Hitlers propaganda”, mens Karoline sluttede med ”eventyrs kommunikation med børn”.
Markus fik et snit på 10,1 og flytter til september til Aalborg for at læse sociologi. Sommerferien bruges på et matematikkursus. Markus er har været aktiv i gymnasieorganisationen DGS: – Som radikal var det overståede folketingsvalg som at få en kniv i hjertet, mente Markus.
Karoline vil bruge det kommende år på at arbejde – formentlig som piccoline – for at skabe økonomi på at flytte hjemmefra og efterfølgende studere jura på Aarhus Universitet.
På lørdag efter translokationen løber eleverne over på rådhusets plæne, hvor borgmesteren står klar til at lykønske dem. Mon ikke festen for alvor starter derefter?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top