Amerikanere lærer om supercykelstier
Cyklist.jpg
Foto: Colourbox
Den danske cykelkultur imponerer på den anden side af Atlanten

Gladsaxe fik forrige fredag besøg fra USA af professor Mark Schlossberg fra Oregon Universitet, der forsker i bæredygtig transport. Med sig havde Schlossberg 20 byplanlægnings-studerende fra forskellige amerikanske universiteter, der skulle høre om Gladsaxes satsning på cyklisme og succes med supercykelstier.

Borgmester Karin Søjberg Holst (A) bød amerikanerne velkommen i Gladsaxes byrådssal.

– Vi er lidt beærede over at I har rejst så langt for at høre om de initiativer kommunerne i Storkøbenhavn gør for at fremme cykeltrafikken, sagde Karin Søjberg Holst.

Succesfulde cykelstier

Herefter holdt Vej- og Parkchef Ivan Christensen et oplæg om Supercykelstier generelt, og om Farumruten gennem Gladsaxe specifikt. Han talte om, hvordan København-, Furesø- og Gladsaxe Kommuners kampagner for at skabe bevidsthed om Farumruten har været en stor succes. I hvert fald målt på at antallet af cyklister på de nye stier, der nærmest er fordoblet.

Ivan Christensen fortalte også om Farumrutens dynamiske belysning, der tænder når cyklisten nærmer sig i mørket, og om hvordan stierne skal hjælpe med at få flere til at tage cyklen i stedet for bilen. På denne måde er de med til at mindske trafikbelastningen på vejene og udledning af CO2, samt forbedre folkesundheden.

Stor spørgelyst

Efter oplægget, kunne de studerende stille spørgsmål til Ivan Christensen, hvilket mange gjorde.

Schlossberg og de studerende spurgte især Ivan Christensen om den dynamiske belysning, men også mere generelt til den danske cykelkultur og indsatserne for at fremme cykelpendling, det fælles supercykelsti-sekretariat og om hvordan kommunerne havde organiseret samarbejdet omkring supercykelstierne.

Efter at have været i Gladsaxe og i København, skal amerikanerne videre til blandt andet Odense, Amsterdam og Malmø.

Læs mere på gladsaxe.dk/supercykelstier

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top