Bevar heste i klubberne – både for børn og unge
Jeg er helt enig i, at afvikling af hestene også i de sidste tre klubber vil forringe børnenes klubtilbud!

Jeg er helt enig i, at afvikling af hestene også i de sidste tre klubber vil forringe børnenes klubtilbud!

Der er dog et lille håb om, at hestene bevares på Skovbrynet (Byggeren), da det blev vedtaget at dette skal afvente beslutning om de fremtidige rammer for klubben.

Det er dog langt fra godt nok. For selv om hestene bevares på Skovbrynet, og evt. må benyttes af børn fra de andre klubber, kan det fortsat svække manges interesse for at gå i klub. For den sociale betydning er ikke kun at børn og unge kan ride en time om ugen, men også mulighed for daglig kontakt og tilknytning til hestene. Desuden blev hestene fra Skovbrynet allerede i januar flyttet til Grønnegården, til trods for deres store betydning for klubben. Skolebestyrelsen har tidligere gjort opmærksom på problemet med at varetage dyreholdet i klubben med en lille personalegruppe efter at ungdomsklubben er skilt ud pga. skolereformen. Det problem er ikke løst.

Jeg håber, at det ender med en beslutning om at fastholde heste på Byggeren. OG at vi får en fornyet diskussion om at bevare heste i de øvrige klubber, selv om mine forslag om dette desværre blev nedstemt. Målgruppen er ikke kun børnene i skoleklubberne, men også mange i ungdomsklubben, som siden skolereformen fra august 2014 er blevet afskåret fra aktivitet med hestene. Spørgsmålet om hestene bør indgå i beslutningsprocessen om udformning af kommunens samlede tilbud for unge – og her skal brugernes mening selvfølgelig også inddrages, og ikke kun økonomien!

Af Trine Henriksen,

Enhedslisten

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top