Boliger rives væk
Tobakshaven-facade.jpg
Sådan kommer de nye lejligheder til at tage sig ud om et års tid. Foto: Illustration: Privat.
Hver tredje af Tobaksbyens boliger solgt

Gladsaxes nye bydel, Tobaksbyen, er endnu ikke færdigbygget. Men boligerne er eftertragtede. I april startede salget af de første 32 boliger i det naturskønne kvarter, der har fået navnet Tobakshaven. Nu er hver tredje bolig solgt.

“Vi havde en god fornemmelse med Tobakshaven fra starten, men at det er gået så hurtigt med salget af boliger, kommer bag på os. Så hvis man er interesseret i de resterende boliger i selve Tobakshaven, er det nu, man skal henvende sig”, siger Anders Mayland, direktør i Maycon Ejendomsudvikling, der har været projektudviklere på Tobaksbyen.

Tobakshaven består af 32 boliger fordelt på ejerlejligheder i ét og to plan. Alle boligerne er indrettet i de originale bevaringsværdige bygninger i den gamle tobaksfabriks tidligere kontorejendomme. Ejerlejlighederne i ét plan har stor altan, mens to-plansboligerne har egen terrassehave ud til områdets smukke oprindelige park.

Ifølge Danbolig, der står for salget af Tobakshavens boliger, har det været ét-planslejlighederne, der hidtil har været størst efterspørgsel på. Men erfaringer viser, at det oftest er lejlighederne, der sælges først, og Anders Mayland forventer, at især børnefamilierne nu kommer på banen i jagten på en bolig med have tæt på byen.

Boligerne i Tobakshaven er klar til indflytning fra marts 2016.

Fakta om Tobaksbyen

• Tobaksbyen udvikles på den gamle tobaksfabriks område i Gladsaxe

• Området har et areal på mere end 100.000 m2.

• De bevaringsværdige bygninger bliver omdannet til ejerlejligheder, studieboliger og liberalt erhverv

• Bygning mod Ringvejen ombygges til Multicenter Tobakken med detailforretninger, supermarked, parkeringshus og Tobakstårnene på 22.000 m2 med kontorer og domiciler, der bygges oven på den eksisterende bygning

• Yderligere projekteringsmuligheder på ca. 60.000 etagemeter

• Den samlede projektsum er på over 2 milliarder kroner

• Projektets første del er planlagt fuldt udført i løbet af 2016

• Nybyggeri er planlagt over en 2-4 årig periode

• Arkitekter har tegnet de nye bygninger, så der skabes en reel by med egen identitet

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top