annonce
Charlies Blåhval nedlagde Studenterhuset
Charlies-blåhval.jpg
Charlies Blåhval var i topfm, da de debuterede i Studenterhusets tætpakkede gårdhave. Foto: Jan Løfberg
Brassbandet fra Gladsaxe fik forrygende debut på jazzfestivalen

Det er utroligt, hvad 12 musikere kan udrette, når de samarbejder. Det beviste Gladsaxe-bigbandet Charlies Blåhval fra Gladsaxe, der sejrede stort på Copenhagen Jazzfestival, hvor bandet var omdannet til et brassband – altså hovedsageligt messinginstrumenter og slagtøj.

Brassbandets dusin består af tre saxofoner (en udskifter indimellem til klarinet), en tværfløjte, en trompet, en trombone, en tamburin, en bastuba, to gange slagtøj, stortromme og forskellige shakers.

Debuten foregik i Studenterhuset forrige mandag. Og det blev en uforglemmelig eftermiddag for såvel bandmedlemmer som publikum. Hold da helt op, hvor det swingede. Der var knald på. Musikerne spillede, så svedperlerne dansede rytmisk med. Det begejstrede publikum, som nåede helt ud til indgangsporten i Købmagergade, lettede numsen og gav stående, taktfast applaus.

Den sveddryppende ensembleleder Jens Minke var henrykt: – Det var helt vildt med så mange mennesker. Vi er alle glade i låget efter vores første optræden ved Copenhagen Jazzfestival.

For mange publikummer under jazzfestivalen var Charlies Blåhval et overraskende og godt nyt bekendtskab. Bandets anden koncert i Husets gård gik også over al forventning. Og fredag aften – lige ved fyraftenstid – indtog Blåhvalen hjørnet over Søtorvet ved Dronning Louises Bro. Hundredvis af københavnere på vej hjem til Nørrebro stoppede op og nød den liflige musik. Blåhvalen er naturligvis allerede blevet spottet. I foråret modtog bandet en pris i Tivoli for at være det bedste ensemble på landets 98 musikskoler.

Ekstranummeret i Studenterhuset var “I feel liked I fucked it up”. Af hensyn til sarte sjæle, undlader vi oversættelse. Men kendsgerningen er, at det gjorde Charlies Blåhval ikke. Tværtimod. De havde tre koncerter på verdens største jazzfestival. Flere festivaloptrædender vil komme. Det er sikkert.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top