- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

DUI-Gladsaxe deltog i vikinglejr

I den forgangne uge deltog DUI-Gladsaxe med 13 deltagere i DUIs landsdækkende JUBI-lejr. Lejren blev afholdt i Hals i Nordjylland og havde deltagere fra Danmark, Norge, Sverige, Finland og England.

I forbindelse med DUI-LEG og VIRKEs 110 års jubilæum blev der holdtr JUBI-lejr den 20.-25. juli i Hals. Lejren afholdes hvert 5. år og blev denne gang afviklet under temaet “Vikinger”. Det betyder, at mange af lejrens aktiviteter på den ene eller anden måde tager udgangspunkt i vikingernes liv. De mange deltagere i alle aldre hygger sig med masser af sjove og spændende aktiviteter.

Der var bl.a. et sy- og stofværksted, hvor man kunne lære at lave vikingehætter, dragter og punge. I værkstedet kunne man desuden lære at filte, væve og knytte mange andre ting. Hvis man var mere til smykker, så var det muligt at lave egne smykker samt perler i glas og ler. Der var også et træværksted, hvor der blev lavet vikingeskjolde, snittet træknive og bygget vikingeskibe (sæbekassebiler).

Udover lejrens faste aktiviteter var der løbende mange andre aktivitetstilbud. Vi har f.eks. allerede været på børnestjerneløb, til børnedisko og lavet bålaktiviteter.