annonce
En øjenåbner for værdierne
Mørkhøj-Skole.jpg
Benz Pedersen og Manja Myren fra 6.x fremviser plakaten med Mørkhøj Skoles fire værdier. Foto: Jan Løfberg
Elever fra Mørkhøj Skole har lavet plakat med deres grundværdier

Fællesskab. Åbenhed. Medansvar. Respekt.
Disse fire værdier kender eleverne på Mørkhøj Skole. Og nu har de synliggjort værdiregelsættet på en plakat.
Skolen indgik et samarbejde med Gladsaxe Musik- og Billedskole, som havde en hel dag med først 6. klasse og derefter endnu en dag med eleverne fra 7. klasse. Grafikerne Peter Rørbæk og Anders Benmouyal kastede sig med engagement ind i projektet, og de blev mødt af nogle interesserede og virkelystne elever.
I et samarbejde mellem elever og kunstnere udgav man i sidste uge plakaten samt hundredvis af postkort med samme illustration.
Manja Myren og Benz Pedersen fra 6. x var begge begejstrede for den alternative undervisning og det udbytte, som de fik af dagen.
– Det var enormt sjovt at prøve at spraye graffiti, sagde Benz. – Ja, og det havde jeg heller ikke prøvet før, fortalte Manja, der oven i købet fik to af sine kunstværker til at indgå på plakaten.
Eleverne arbejdede også med flydende tusch og fik sorte fingre, men syntes arbejdsprocesserne var både interessante og spændende. Eleverne prøvede også at skære i linoleum med hobbykniv. Her skulle de både tænke spejlvendt – bogstaver – og omvendt – sort bliver til hvidt og hvidt til sort. Det var svært, erkendte begge elever: – Men det var sjovt.
Jette Voss, lærer i 6. klasse, fortalte, at undervisningen i faget billedkunst stopper i 5. klasse. Derfor var der for alle eleverne tale om glædeligt gensyn med de kunstneriske udtryksformer. Eleverne holdt fernisering i sidste uge, og deres kunstværker hænger i aulaen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top