Voldsomt vokseværk i Håndværkerforeningen
Håndværkerforeningen-01-26-15.jpg
Gladsaxe Håndværkerforening værner om traditionerne, men den 102 år gamle forening med Søren Muldgaard som formand frygter ikke for fremtiden. Foto: Kaj Bonne
Gladsaxe Håndværkerforening har nu 120 medlemmer

Det er noget af en udfordring, når noget af i går skal blive til noget af i morgen. Gladsaxe Håndværkerforening er med sine 102 år i allerhøjeste grad fra i går. For sådan skal det være, når en god, gammel forening har tradition og ritualer, som der værnes om. Men en forening bliver ikke 100 år, hvis den ikke er i stand til at følge med tiden og forudse, hvad morgendagen bringer.

Gladsaxe Håndværkerforening har på det seneste oplevet et sandt medlemsboom. 45 nye medlemmer er kommet til inden for kort tid. Det betyder, at foreningen nu har 120 registrerede medlemmer. Medlemsmøderne og medlemsarrangementerne finder stadig sted i foreningens lokaliteter på Buddingevej. Men her bor foreningen på lånt tid. Snart kommer letbanen, og så skal foreningens hus i nr. 234 ofres til gavn og glæde for udbygningen af den offentlige transport.

Men det er ikke alene ekspropriationen af huset, som kræver handling fra foreningens nye bestyrelse. Også medlemsfremgangen fordrer større lokaliteter. Således måtte årets generalforsamling lægges i Borgernes Hus, da tilstrømningen overgik, hvad foreningens egne lokaler kunne klare.

Efter generalforsamlingen i marts blev gulventreprenør Søren Muldgaard udpeget til ny formand for den driftige forening. Han erstattede den afgående formand Erling Röder, der stoppede sit hverv efter 15 år på posten.

Netværk er vigtigt

Noget af det fornemmeste for en håndværkerforening går på at skabe en formaliseret kontakt mellem lokale virksomheder: – Vi er et socialt og professionelt netværk. Vi kan bistå hinanden. Og mange af vores medlemmer har rigtig megen glæde af de blot 900 kroner, som de betaler i årskontingent, siger den ny formand Søren Muldgaard.

– Den årlige fugleskydning er det sociale højdepunkt, og vi afholder også bankospil og keglespil. Men det er ikke sjov og ballade det hele, for vi afholder også mange arrangementer og møder med et fagligt indhold. For eksempel har vi haft forevisning af et regnskabsprogram, som flere af vores medlemmer så har kunnet bruge efterfølgende. Vi har besøgt den tidligere Søborg-virksomhed Aasted Microverk, der nu bor i Farum. Vores efterårstur går til Carlsberg, og til oktober får vi besøg af Torben “Træsko” fra Bakken. Det er meget pudsigt, for Torben drev en købmandsforretning, der hvor vi har vores lokaler på Buddingevej, siger formanden.

Generelt vurderer Søren Muldgaard, at det for den enkelte håndværksmester i Gladsaxe går fremad. Der har kun været to konkurser blandt foreningens medlemmer. Og på medlemslisten optræder nu i højere grad også selvstændige inden for de liberale erhverv som advokat, ejendomsmægler, revisor og bogholder.

– Fremtiden er lys for os. Jeg tror på, at de mange nye medlemmer taler så begejstret om os, at endnu flere nye medlemmer vil banke på døren, forudser Søren Muldgaard.

Fakta:

Søren Muldgaard

55 år, uddannet gulvlægger.
Har været selvstændig siden 1979.
Driver City-Floor i Gladsaxe. Gift med Stina Folller. Har tre sammenbragte børn og fire børnebørn.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top