Grønland kalder
grønland.jpg
De store madpakker pakkes. Foto: Privat
KFUM-spejdere drager nordpå

Når man tænker spejdere på sommerlejr, plejer man at tænke telte, bålmad, myg og lejrbål. Hos KFUM-Spejderne i Søborg bliver de i år nødt til at tænke lidt anderledes, selvom de nok ikke undgår myggene. I år går turen nemlig til Grønland, nærmere bestemt til Gladsaxe Kommunes venskabsby Narsaq. Spejderne og deres forældre har været i gang med at arrangere turen i mere end 1½ år, og der er store forventninger til turen, når 29 spejdere, ledere, forældre og søskende lørdag d. 18. juli tager flyet nordpå til 12 dage i det grønlandske.

De først par dage på turen har spejderne ikke de store muligheder for at handle mad. De har derfor købt en del mad med hjemmefra, som skal med på turen. Så når rygsækkene skal tjekkes ind i lufthavnen er det i selskab med flere kufferter med dåsemakrel, havregryn, tørmælk og kaffe.

Turen kommer til at byde på mange oplevelser, hvoraf en del er planlagte hjemmefra, og andre vil komme til undervejs. Nogle af de planlagte oplevelser er besøg i Erik den Rødes langhus, vandreture til Tasiusaq (2 x 8 km) og Narsarsuaq Gletscheren og sejltur til Qooroq Isfjord. Blandt de oplevelser, der er sværere at planlægge, håber spejderne også på at komme til at se nordlys.

 

Vandretur

Spejderne kommer naturligvis til at være udendørs på en stor del af turen. Ledere og forældre får lov til at bo indendørs, f.eks. på vandrehjem i Narsarsuaq, men spejderne selv skal bo i telt. Det bliver også til to dages vandretur med oppakning, hvor spejderne får mulighed for at opleve Kvanefjeld på nærmeste hold. Sådan en tur har krævet en del nyindkøb hos nogle af spejderne, og der er bl.a. blevet købt stort ind af vandrestøvler. Spejderne har afholdt flere “gå støvlerne til”-ture rundt omkring i Nordsjælland, så alle kan klare strabadserne med så få vabler som muligt.

Det er ikke helt billigt at tage til Grønland. Heldigvis har spejderne fået en del penge fra de loppemarkeder, de det sidste år har holdt gennem Genbrugslopperne. Derudover har både Gladsaxe Kommune og Jubilæumsfonden givet pæne bidrag, som gør det lidt lettere for spejderne at komme af sted.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top