Guld i bæredygtighed
Guld-i-bæredygtighed.jpg
Direktør Mette Qvist, Green Building Council Denmark, adm. direktør Torben Möger Pedersen med guldprisen i bæredygtighed samt adm. direktør Marius Møller, NCC Property Development. Foto: Jan Løfberg
Gladsaxe Company House modtager en fornem pris

Der skal nok være en og anden, der mener, at Gladsaxe Company House har sine skyggesider. Men i sidste uge blev det nyopførte hus på Tobaksvej 2A præmieret med guld i bæredygtighed. Endda som den første danske bygning nogensinde inden for certificeringsordningen DGNB, der betegnes som en af de førende i verden. Ordningen blev indført i Danmark i 2012 og siden er 52 danske bygninger enten blevet cerficeret, præcertificeret eller tilmeldt certificeringsordningen.
Guld tildeles ejendomme, hvor den miljømæssige, sociale og økonomiske bæredygtighed er på det bedste niveau. PensionDanmark ejer Gladsaxe Company House, som NCC har udviklet og opført. NCC er da også så begejstret, at entreprenørkoncernen har taget hovedsæde i den ni etagers høje bygning på 15.400 kvadratmeter med det gode indeklima, det naturlige lys, det lave støjniveau og de ventilerede lokaler.
Direktør Mette Qvist fra Green Building Council Denmark overrakte det synlige bevis til administrerende direktør Torben Möger Pedersen fra PensionDanmark.
Green Building Council Denmark administrerer DGNB-ordningen herhjemme, og direktør Mette Qvist er det øgede fokus på og interesse for certificering inden for bæredygtighed glædeligt: – Før var det en ordning for en eksklusiv kreds af pionerer inden for bæredygtighed. Nu kan vi konstatere, at ordningen virkelig har fået fodfæste hos de mange. Man ønsker at fremtidssikre sit byggeri ved at bygge efter højere kvalitetsmål, samtidig med at indsatsen bliver dokumenteret. Det er slut med hit-and-run-tilgangen og dermed de hurtige penge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top