Håndværkere vil hjælpe unge på vej
Fagenterprise kan skabe arbejdspladser for Gladsaxes lærlinge

Blandt medlemmerne i Gladsaxe Håndværkerforening har man talt om, at flere er parat til at skubbe eleverne og lærlingene i Gladsaxe Kommune videre i tilværelsen. Det kræver naturligvis, at den lokale håndværker har penge i kassen til at klare de ekstra lønninger.

Søren Muldgaard, formand for Gladsaxe Håndværkerforening, ser sammen med sine kolleger en helt farbar vej, som på den ene side kan skabe vækst i virksomhederne, og på den anden side kan hjælpe kommunens unge. Kommunen har en del større enterpriser, som kunne være interessante at byde på for de lokale mestre, hvis ellers kommunen splittede opgaverne op i nogle mindre fagenterpriser.

– Vi har sagt til Gladsaxe Kommune, at det er ejendommeligt, at de udelukkende kører med hovedenterpriser. Det udelukker de fleste af kommunens egne virksomheder fra at komme med tilbud. Derfor har vi sagt til dem, at mange lokale virksomheder ville kunne komme i spil, hvis de udbød nogle fagenterpriser. Indtil videre har kommunens svar været, at det er for besværligt med flere enterpriser, siger Søren Muldgaard.

Søren Muldgaard mener også, at det kræver et stort arbejde for kommunens medarbejdere at vælge den rette hovedentreprenør: – I det samlede billede kan fagenterpriserne oven i købet ende med, at den samlede pris for projekterne falder. Endvidere er hovedenterprenøren ofte en storspiller, som ligger langt uden for kommunegrænsen og ikke betaler skat i Gladsaxe. Så jeg ser mange fordele ved disse fagenterpriser. De vil blive til gavn og glæde for både kommune og lokale virksomheder, slutter Søren Muldgaard.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top