Hellere lugte af hest end af hash
Sådan sagde Gladsaxes legendariske borgmester, Erhard Jakobsen, omkring 1970, og derfor indførte han heste i de kommunale børne- og ungdomsklubber. Det skulle ikke kun være de riges forkælede børn, der skulle have den glæde at omgås de store dyr.

Sådan sagde Gladsaxes legendariske borgmester, Erhard Jakobsen, omkring 1970, og derfor indførte han heste i de kommunale børne- og ungdomsklubber. Det skulle ikke kun være de riges forkælede børn, der skulle have den glæde at omgås de store dyr. Det skulle også gælde de almindelige klubbørn i Gladsaxe.

Nu vælger hans partifæller i Socialdemokraterne så at afskaffe hestene igen. Ikke fordi kommunen ikke har råd, for det har kommunen nok bedre nu, end dengang man startede hesteholdet. Man gør det bare for at spare penge.

Der er godt nok kommet nogle nye regler, som betyder, at de folde, som hestene går i, skal være større eller også skal hestene rides to timer pr. dag i stedet for de halvanden time pr. dag, der er normen nu. Børnene vil garanteret kun blive glade for mere ridning på hestene, men i stedet vælger man bare at skrotte hestene. Mange børn vil blive rigtig kede af det, når de hører om denne beslutning, men det ser politikerne i Børne- og Undervisningsudvalget jo ikke, og hvad man ikke ser, har man ikke ondt af. Forvaltningen argumenterer med, at man jo stadig har kaniner i klubberne. Kan man mon ikke selv se, hvor latterligt det argument er?

Siden skolereformen er klubtilbuddet til vores børn og unge blevet ringe. Rigtig ringe. Og skrotningen af hestene gør kun klubtilbuddet endnu ringere.

Hvad har Gladsaxes klubbørn dog gjort imod politikerne, siden de har fortjent denne børnefjendske beslutning?

 

1 kommentar om “Hellere lugte af hest end af hash”

 1. BENNY NIELSEN siger:

  Kære Socialdemokratisk Borgmester.

  Jeg stiller mig temmelig forundring at jeres parti kan stemme i mod dette foreslag om at bevare dette klub tilbud. Set i lyset af at vi har råd til det iflg. Pia Skou fra Venstre er det endnu mere underligt.

  I burde fremstå som det parti som står vagt om de sociale tilbud i denne kommune.
  Gladsaxe kommunen er en børne kommune, men det er ved at ændre sig. Det er dette tiltag et godt bevis på.

  At man med argumentation vil spare penge er en skændsel.

  Der er unge mennesker som udelukkende kommer til denne klub for hestene skyld og derved har mulighed for at ride. Det vil de ellers ikke have mulighed for af bl.a. økonomiske grunde andre steder.

  Hvad koster det at drive disse heste og investere i foldene og derved i vores unges fremtid og udvikling. Den beregning vil være på sin plads at fremmelægge så det er transparent. Det vil også havet været på plads at spørge brugeren og fås deres mening, men det har man nok ikke turde.

  Tænkt på alle de timer og hyggelig sammenværd som de unge mister.

  Hvis det drejer som om penge så kunne man nok finde en løsning på dette, men det er ikke et spørgsmål om penge får de findes allerede.

  Så hvad er argumentet så, det er det store spørgsmål.

  I burde skamme jer.

  I burde værne om vores unges fremtid og udvikling, men det er ikke tilfældet i denne sag.

  Far til datter som bruger hestene

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top