- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Hellere lugte af hest end af hash

Sådan sagde Gladsaxes legendariske borgmester, Erhard Jakobsen, omkring 1970, og derfor indførte han heste i de kommunale børne- og ungdomsklubber. Det skulle ikke kun være de riges forkælede børn, der skulle have den glæde at omgås de store dyr.

Sådan sagde Gladsaxes legendariske borgmester, Erhard Jakobsen, omkring 1970, og derfor indførte han heste i de kommunale børne- og ungdomsklubber. Det skulle ikke kun være de riges forkælede børn, der skulle have den glæde at omgås de store dyr. Det skulle også gælde de almindelige klubbørn i Gladsaxe.

Nu vælger hans partifæller i Socialdemokraterne så at afskaffe hestene igen. Ikke fordi kommunen ikke har råd, for det har kommunen nok bedre nu, end dengang man startede hesteholdet. Man gør det bare for at spare penge.

Der er godt nok kommet nogle nye regler, som betyder, at de folde, som hestene går i, skal være større eller også skal hestene rides to timer pr. dag i stedet for de halvanden time pr. dag, der er normen nu. Børnene vil garanteret kun blive glade for mere ridning på hestene, men i stedet vælger man bare at skrotte hestene. Mange børn vil blive rigtig kede af det, når de hører om denne beslutning, men det ser politikerne i Børne- og Undervisningsudvalget jo ikke, og hvad man ikke ser, har man ikke ondt af. Forvaltningen argumenterer med, at man jo stadig har kaniner i klubberne. Kan man mon ikke selv se, hvor latterligt det argument er?

Siden skolereformen er klubtilbuddet til vores børn og unge blevet ringe. Rigtig ringe. Og skrotningen af hestene gør kun klubtilbuddet endnu ringere.

Hvad har Gladsaxes klubbørn dog gjort imod politikerne, siden de har fortjent denne børnefjendske beslutning?