annonce
Høje Søborg hædret i ny bog
Høje-Søborg.jpg
Fra Høje Søborgs altaner har man et fantastisk kig ud over København - ja, nogle kan sågar se Øresundsbroen og Sverige i det fjerne. Foto: Bjørn Pierri Enevoldsen.
Høje Søborg er en repræsentant for guldalderen i dansk arkitektur

Høje Søborg i Gladsaxe er arkitektur i særklasse. Det mener nogle af landets fremmeste eksperter på feltet. De har netop udvalgt bebyggelsen som én af landets ti vigtigste fra 1940erne og 1950erne – en unik periode, hvor Danmarks bedste arkitekter gik sammen med staten om at skabe gode boliger til den almindelige familie. , som der nu er udgivet en bog om.

– De murede boligbebyggelser fra 1940erne og 1950erne udgør en vigtig del af arvesølvet i dansk arkitekturhistorie, og Høje Søborg hører til blandt de allerbedste. Det er derfor velfortjent, at Høje Søborg nu bliver fremhævet som eksempel på noget af den vigtigste arkitektur, som vi har her i Danmark, siger Mogens A. Morgen, der er professor på Arkitektskolen Aarhus og formand for den dommerkomité, som står bag udvælgelsen.

Høje Søborg er opført i 1950-56, da københavnerne ville ud af de små, trange lejligheder i 1., 2. og 3. baggård. Bebyggelsen er udført med omhu, godt håndværk, i gode og holdbare materialer og efter tegninger af arkitekterne Povl Ernst Hoff og Bennet Windinge.

Høje Søborg er udvalgt, fordi den er et fint eksempel på, hvordan datidens arkitekter skabte boliger med den travle, udarbejdende familie for øje, understreger eksperterne. De fremhæver også, at bebyggelsen er udtryk for et eksperiment og en milepæl i dansk boligbyggeri. Den kol-

Fakta:

Høje Søborg

Adresse: Søborg Hovedgade 119, Søborg Torv 2-12

Opført: 1950-1956

Arkitekt: Povl Ernst Hoff og Bennet Windinge

Antal boliger: 133

Læs mere på www.realdania.dk/renoveringsguide

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top