- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Jagter medalje ved VM for juniorer

Pernille Knudsen fra Bagsværd er atter udtaget til at repræsentere Danmark ved VM for juniorer, der denne gang afvikles i Montemor-O-Velho i Portugal.

Pernille deltog for første gang ved Junior VM sidste år, hvor hun sad i en firekajak på 500 meter distancen. Her blev det til en 7. plads.

I år er Pernille udtaget til at ro den olympiske distance 500 meter enerkajak, samt i firekajak 500 meter med Mette Gravesen, Cathrine Rask begge fra Silkeborg kajakklub samt Julie Frølund fra Vallensbæk kano og kajakklub.

“Det bliver spændende at få lov at ro enerkajak 500 meter. Sidste år ved Olympic Hopes (verdens største ungdomsstævne) blev det til en sølvmedalje på netop 500 meter distancen. Så målet til Junior VM er en placering blandt de fem, og hvis altlykkes tror jeg på en VM-medalje”, siger Pernille.

Pernille Knudsen har tidligere repræsenteret Gladsaxe, men hun er nu tilknyttet Maribo kajakklub med Finn Larsen som træner, men til dagligt træner hun på Bagsværd sø med sin lillebror Rasmus Knudsen. For 3 uger siden fik Pernille sin nye kajak, der er sponseret af Super Kraftcenter Lolland. Den skal være med til at realisere drømmen om Junior VM-medalje.

Pernille har netop afsluttet en 2 ugers træningslejr sammen med Maribo Kajakklub, og er påbegyndt en uges VM-landsholdstræningslejr på Bagsværd sø, sammen med de andre udtagende landsholdsroer, som er den sidste træning før det går løs i Portugal fra den 23. juli til 26. juli.