Livline til Borgernes Hus
Borgernes-Hus-03-27-15.jpg
Den 25. juni var en sorgens dag for mange Gladsaxe-borgere, da Borgernes Hus lukkede til champagne og guitarspil. Nu har Gladsaxe Håndværkerforening kastet en livline ud. Foto: Kaj Bonne.
Gladsaxe Håndværkerforening er interesseret i at købe huset

Gladsaxe Håndværkerforening har en plan og arbejder ligeså målrettet som Egon Olsen efter at få den gennemført. Planen går i al sin ”enkelhed” ud på, at den 102 år gamle forening køber Borgernes Hus på Søborg Hovedgade 79.
Det fortæller foreningens formand, gulventreprenør Søren Muldgaard, til Gladsaxe Bladet. Gladsaxe Håndværkerforening står nemlig i den situation, at foreningens ejendomme på Buddingevej 234-236 skal eksproprieres i forbindelse med anlæggelsen af letbanen.
Endvidere oplever foreningen i disse år et sandt medlemsboom, så der nu er i 120 medlemmer. Der er med andre ord tale om en forening i fremdrift, og lokaliteterne på den central adresse på Søborg Hovedgade har stor interesse for håndværkerne.
– På et tidspunkt kommer vi til at mangle lokaler, så vi arbejder på at købe Borgernes Hus, fortæller Søren Muldgaard, der har indledt en
dialog med kommunen.
Gladsaxe Håndværkerforening er en særdeles aktiv forening med mange punkter på mødekalenderen, men hvis foreningen får sin plan gennemført, så vil der være en masse friaftener som kan komme andre foreninger til gode. – Der kan jo laves arrangementer, som minder om dem, som var i Borgernes Hus. Der kan spilles musik, laves fællesarrangementer og bankospil, forudser Søren Muldgaard.
Den 25. juni lukkede Borgernes Hus med et sidste arrangement. Der blev mærkværdigvis ikke budt på gravøl, men derimod champagne. Og hvis det ender med en videreførelse med Gladsaxe Håndværkerforening som vært for en ny og moderne udgave af Borgernes Hus, så var det en passende finale for første akt.

1 kommentar om “Livline til Borgernes Hus”

  1. Hans Henrik Jensen siger:

    Det gamle hus er jo ikke i Hovedgadens nye stil i beton, stål og glas med liberalt erhverv i stuen og ejerlejligheder i de øverste 5-6 etager, så det kan få det svært. Til gengæld passer det så smukt ind i Søborg (gamle) hjerte og det lyder som det kunne være en smuk udgang på den tvivlsomme kommunale beslutning om at lukke og sælge huset. Jeg håber det lykkes for Gladsaxe Håndværkerforening at gennemføre planen og bevare Borgernes Hus i en eller anden form.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top