Lokal gældsrådgivning nu med mentorordning
Gældsramte borgere får ekstra opbakning

“Første Skridt”, der har ydet gratis og anonym gældsrådgivning i Gladsaxe siden 2013 udvider nu med en gratis mentorordning, der skal sikre, at gældsramte borgere får støtte i mødet med myndighederne og fastholder motivationen for at blive gældsfri. En uoverskuelig økonomi, arbejdsløshed, konstante rykkerbreve og frygt for at blive sat på gaden. Det er hverdag for mange borgere. Deres gæld kan blive et så stort og belastende problem, at de ikke har overskud til at tage fat om hverdagens problemer. Det vil den lokale forening Første Skridt, der har ydet gratis og anonym gældsrådgivning i Gladsaxe siden 2013 nu ændre på. Første Skridt har netop udvidet med en mentorordning, der skal være med til at hjælpe borgerne videre i forløbet mod et gældsfrit liv.

– Med den gratis rådgivning har Første Skridt i løbet af de sidste to år gjort en forskel for flere borgere. Men nu er det tid til at yde en ekstra indsats og hjælpe de, der søger rådgivning endnu bedre videre. Derfor har vi stiftet den gratis mentorordning, der skal sørge for opfølgende kontakt og støtte til borgeren efter endt økonomisk rådgivning, siger Mathias Vestergaard Nielsen, der er bestyrelsesmedlem i Første Skridt.

Mentor med til møder

med myndighederne

Første Skridts erfaringer viser, at det er en stor udfordring for borgerne at møde op, da gæld stadig er omgærdet af et stort tabu. Samtidig er det ofte en barriere for mennesker med udfordringer i dagligdagen at gå til møder med kommunen eller banken. Det skal mentorordningen afhjælpe.

– Vi erfarer, at gældsramte ofte har svært ved at overskue og gennemskue møder med myndighederne eller banken. Der mangler forståelse mellem de to parter. Vores mentorer tager derfor over, hvor vores rådgivning slipper og sørger for opfølgende kontakt til borgeren, og fungerer som bisidder, når borgeren skal til vigtige møder, siger Mathias Vestergaard Nielsen. Mentorordningen skal være med til at fastholde flere på det rigtige spor og ikke mindst hjælpe borgeren på vej mod et gældsfrit liv. Første Skridt søger løbende nye mentorer og kan kontaktes ved interesse.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top