annonce
Motoren led i varmen
Uheldig weekend for søskendepar

Martin og Nanna Gøtsche deltog i weekenden i et 24-timers race på den sydfranske racerbane Paul Ricard. I løbet deltager der 58 teams med deres racere med bl.a. mærkerne, Mercedes SLS, Ferrari 458, BMW, Lamborghini, Lotus, Renault og Seat.

Martin og Nanna som til dagligt kommer fra København/Søborg, og træner på Københavns gokartbane, skulle deltage med det engelske team Zest Racecar Engineering og fik følgeskab af to udenlandske kørere, Prashanth Tharani (Indien) og Robert Taylor (UK). Teamet skulle samles allerede onsdag for at klargøre, men den store sættevogn var blevet forsinket og nåede først frem fredag morgen. Det betød at kørerne kom lidt bagud med træningerne, men de nåede det hele alligevel.

Fredag eftermiddag blev der kørt kvalifikation og fredag aften blev der gennemført obligatorisk nattræning som er et krav for at kørerne får lov til at deltage i løbet.

Martin skulle starte som nummer 40 men fik allerede inden for den første omgang, kørt sig frem til 36 pladsen, og inden han var færdig med sit 2-timers stint, lå han på 21 pladsen samlet, og som nummer 1 i sin klasse. Efter Martins kørsel, blev det Nanna Gøtsches tur til at tage sin 2-timers tørn i 34 graders varme (her når temperaturen op på 65 grader inde i raceren). Nanna kørte også nogle rigtig gode tider og kunne efter sit stint give bilen videre til Prashanth Tharani og efter ham, Robert Taylor. Alle kørerne kæmpede godt i de ret så hårde omgivelser, med høj varme, kraftig sol og mange racere på banen.

Hul i fronten

Alle teams kæmpede med at holde temperaturen nede på motorerne, det var ret så svært at holde den nede under 110 grader, så der blev anvendt alle mulige forskellige tricks for at nå ned på omkring de 95 grader, blandt andet at skære huller i fronten, fjerne unødvendige tætningslister samt påfyldning af specielfremstillet kølervæske.

Midt på natten mellem lørdag og søndag, måtte raceren i pit for at få udskiftet et baghjulsleje, nav og bremseskive da det havde taget skade efter belastningerne fra banen, og i løbet af søndag formiddag viste der sig også problemer med det ene forhjulsophæng. Dette gjorde at teamets endelige placering blev en 35. plads ud af 58 teams samt nummer 6 i deres egen klasse. Nanna måtte køre raceren over målstregen med et forhjul uden leje, da det var smuldret væk, men teamet, kørerne, mekanikerne og raceren gjorde et kæmpe stykke arbejde og fik raceren igennem de 24 timers opslidende kørsel.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top