Sikrere skoleveje
Hagasvej.jpg
Hagavej er en af de veje, hvor der skal etableres cykelstier, så børn på vej til og fgra skole kan færdes på mere betryggende vis. Foto: Niels Rasmussen
Vejdirektoratet støtter nye cykelstier til skolebørn i Gladsaxe

De mange børn, der dagligt cykler til og fra skole i Gladsaxe Kommune, skal have nye cykelstier. Og det skal få endnu flere til at træde i pedalerne.

Allerede i dag cykler mange børn ad Aldershvilevej, Triumfvej og den sydlige del af Hagavej i Gladsaxe Kommune, når de skal i skole. Men ruten har gode chancer for at lokke endnu flere cykelbørn op på sadlen, hvis der etableres nye og sikre cykelstier.

“Projektet vil give de elever, der bruger de tre veje til at komme i skole, en bedre skolevej. Det er vigtigt for både forældre og børn, at det er nemt og trygt at cykle til og fra skole,” siger Lars Moustgaard fra Vejdirektoratet, som administrerer cykelpuljen.

Pengene fra cykelpuljerne har siden 2009 fungeret som medfinansiering af en lang række cykelprojekter i hovedsagligt kommuner, men også hos virksomheder og andre organisationer.

Kommunen har udvalgt de tre veje til nye cykelstier, fordi der er mange cyklister i morgenmyldretiden, der er en del biltrafik, og cykelfaciliteterne trænger til et løft. Udover de nye cykelstier skal pengene også bruges på initiativer, der forbedrer de trafikale forhold for cyklisterne, og på kampagner, der fremmer skolecykling. Den konkrete plan for initiativerne bliver fastlagt i samarbejde med skolerne.

“Skolecyklisten er et godt eksempel på et skolecykelby-projekt, der kombinerer flere forskellige tiltag for at fremme skolecyklingen. Den rigtige kombination af tiltag kan i sammenhæng give en bedre effekt end de enkelte tiltag lagt sammen,” siger Lars Moustgaard.

Ifølge kommunens forventninger kan de nye cykelstier lokke op til 30 % flere cyklister il at cykle dagligt.

Fakta om projektet:

• Budget for projektet er 14,7 mio. kr., hvoraf 5,9 mio. kr. er tilskud

• 2,5 km ny cykelsti, der ligger i skoledistrikterne for Bagsværd, Buddinge og Stengård skoler

• Midler bruges også på trafiksanering og kampagner

• Projektet forventes igangsat i 2016 og afsluttes i 2018.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top