Turen gik til Sverige
Værebro-unge.jpg
Baran og seks andre unge fra Værebro Park har været på sommerlejr i Sverige sammen med andre europæiske unge. Foto: Privat.
Unge fra Værebro har været på europæisk sommerlejr i Stockholm

Syv unge fra Værebro Park i Gladsaxe Kommune var i starten af juli på tur til Solna ved Stockholm i Sverige for at deltage i den europæiske sommerlejr “Body & Mind” sammen med unge fra Sverige, Frankrig, England og Italien. Turen satte fokus på en sund livsstil, og ugen bestod blandt andet af et program med kickboxing, klatring, dans, zumba og crossfit samt socialt samvær mellem de unge. Baran Kaya er 18 år og bor i Værebro Park. Han var med på turen som ungeleder for Værebros unge. Han ser tilbage på en dejlig tur til Sverige, hvor han sammen med de andre unge fik prøvet mange forskellige ting. Han fortæller, at det var en udfordring at være ungeleder, men også en sjov og en god oplevelse. “Det var lidt mærkeligt at være leder for mine venner, men jeg fik også respekt fra dem. Jeg har selv fået hjælp til at fokusere på min træning, så jeg vil gerne hjælpe andre med at se et alternativ og få nogle gode oplevelser,” siger Baran.

Oplevelse for livet

I løbet af sommerlejren i Sverige fik de unge et tæt forhold til hinanden, og Baran fortæller, at mange af de unge, der var af sted, ikke er vant til at få den slags oplevelser til dagligt. Derfor var det helt specielt at være med på turen. Da der den sidste dag skulle tages afsked, så kom følelserne virkelig op i de unge, der alle skulle tilbage til deres hjemlande. Det endte med en tårevædet afsked efter en oplevelsesrig uge.

“Det var en oplevelse for livet. Vi har fået en masse nye venner, ja faktisk en ny familie. Jeg havde aldrig troet, at jeg ville stå og græde over at skulle sige farvel til nogle, som jeg havde kendt en uge, men det gjorde jeg,” fortæller Kevin Gomes, der også var med på turen.

Siden hjemkomsten har de unge fra de forskellige lande chattet sammen dagligt, og de har allerede aftalt, at de alle skal med på sommerturen næste år, hvor turen går til Italien.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top