Urmager med tid til kunderne
Eriks-Ure-28-15.jpg
Den 61-årige Erik Aggestrup har i næsten halvdelen af sit liv drevet Eriks Ure på Søborg Hovedgade sammen med hustruen Anne-Lise Jakobsen. Foto: Kaj Bonne.
Eriks Ure har 30 års jubilæum den 5. august

Begge ord begynder med F. Men ordenes betydning og især evnerne, der knytter sig til dem, er vidt forskellige. Finmekanik. Fummelfinger. Og er der noget en urmager ikke må være, så er det fummelfingret. Finmekanik kræver akkuratesse, præcision og tålmodighed. Disse dyder besidder urmageren den 61-årige Erik Aggestrup, der sammen med hustruen Anne-Lise Jakobsen har 30 års jubilæum.

I forretningen “Eriks Ure” på Søborg Hovedgade 63A har ægteparret masser af tid til kunderne. Også på hylderne har de masser af “tid”. Store, mellemstore, små, runde, firkantede, ottekantede, selvlysende, skrigende, absurde, sjove og pæne. Urene findes i alle former og design.

Uddannelsen som urmager varer hele fire og et halvt år. Svendebrevet erhvervede Erik Aggestrup for 40 år siden hos S. A. Rasmussen i Glostrup. Siden flyttede han med S. A. Rasmussen til Amager Centret, og senere var han med til at udvikle Stasig på Amagerbrogade.

I 1985 rykkede Erik Aggestrup til Søborg Hovedgade. Først i nr. 121 på toppen af hovedgaden, hvor der havde været urmagerforretning siden 1955 – først ved Per Hyltoft, derefter Knud Larsen og siden Børge Aalestrup, som Erik Aggestrup overtog forretningen fra.

Efter 21 år i nr. 121 rykkede Erik sammen med Anne-Lise til nr. 63A, hvor de nu har været i ni år. Indehaverne er glade for beliggenheden i Søborgs Hjerte, og de ved godt, hvor de skal sende taknemmeligheden hen: – Uden vores pragtfulde kunder i Søborg og Omegn, så var vi her ikke!

Hensynet til kunderne vejer da også tungest, når de fejrer forretningens 30 års fødselsdag onsdag den 5. august. Derfor er der en stribe gode tilbud, konkurrence samt fadøl og sodavand til Eriks Ures loyale klientel.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top