annonce
Vi er jo ens
mf.jpg
Der blev gået til opgaverne med en energi, der viste, at deltagerne er unge mennesker med masser af kræfter og en vilje til at vise, at man ikke bare er kommet for at holde ferie. Foto: Marit Moberg.
International arbejdslejr med gode vibrationer

Da de mødtes første dag, var der stille som i graven. Nu har de lært hinanden at kende, og så snakkes der, så det er den rene fornøjelse. Alle er tøet op, genertheden er væk, og der knokles, grines og pjattes. De har fundet ud af, at basalt er de jo ens.

I to uger afvikler Mellemfolkeligt Samvirke en såkaldt Work Camp med Gladsaxe Sportscenter som base. Deltagerne arbejder for ophold og føde, og så er der tid til en masse sociale samvær.

– Vi er 15 unge mennesker, der skal bo her i Gladsaxe i to uger. Vi arbejder og hjælper til på sportscenteret med vedligeholdelse og lignende om dagen, og i fritiden bruger vi de mange faciliteter, der er på sportscenteret til at dyrke sport og have det sjovt sammen. Vi har bl.a. spillet volleyball og været til bueskydning. Samtidig med arbejdet og aktiviteterne bruger vi tiden på at møde hinanden og deler af vores erfaringer og kulturer. Vi er to danske gruppeledere og ellers 13 deltagere fra Europa, Rusland, Mexico og Taiwan, som nu er her i Gladsaxe og skaber oplevelser sammen i jeres nærområde, fortæller Marit Moberg og Rosa Pedersen, der er de praktiske grise i denne sammenhæng.

Deltagerne er i alderen 18 til 23 år, så efter den første dag med at kigge hinanden an, er alle faldet i hak.

-Kommunikationen foregår på engelsk, og det går strygende, fortæller Rosa Pedersen.

De har selv været ude i den store verden på lignende vis med andre organisationer, så de kender hele konceptet.

-Deltagerne skal betale for flyrejsen, og så skal de betale en mindre afgift til deres hjemlige organisation, fortæller Marit Moberg.

Deltagerne har travlt med at gå til hånde med arbejdet ved sportscentret, og de har arbejdet i et tempo, så man godt kan se, at det er unge mennesker med masser af energi.

-Men der skal jo også være plads til det sociale, så vi har brugt mange af faciliteterne ved sportscenter. En af deltagerne kom lettere til skade med sine ene skulder i GoMonkey klatrebanen. Det betød så, at vi måtte leje en Christianiacykel med lad, da vi var på en cykeltur inde i København, fortæller Marit Moberg.

Uden mad og drikke dur helten som bekendt ikke, så deltagerne har også stiftet bekendtskab med det danske køkken. -Og vi prøver at servere typiske danske retter. Frikadeller med brun sovs og kartofler var en blandet oplevelse. De kunne godt lide frikadellerne, men de troede, at sovsen var en slags tomatsuppe, griner de to piger.

-Rugbrød er slet ikke noget problem, og deltagerne er faktisk glade for en dansk frokostanretning, siger Rosa Pedersen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top