Violinpiger til USA
musikpiger-2.jpg
Maria Panduro-Andersen og Francesca Festino har grebet chancen og skal spille på livet løs i Californien. Foto: Privat.
Drømmetur til to elever fra Musik- og Billedskolen. Mens en masse børn og unge holder sommerferie og slapper af, vælger to unge "violinpiger" at rejse til USA for at prøve kræfter med musik undervisning af den mere avancerede kaliber på Stanford University i Californien. Kurset arrangeres af det amerikanske " Advanced Suzuki Institute on the campus of Stanford University CA"

Pigerne Francesca Festino (13) og Maria Panduro-Andersen (13) er begge violinelever på Gladsaxe Musik -og Billedskole.

Rejsen og kurset er et led i deres udvikling inden for violin og musikundervisning og er kommet i stand via deres lærer Edith Code og Shannon Hawes, som underviser pigerne til daglig.

Pigerne fik sidste år tilbuddet som en mulighed for at kunne have et mål at se frem mod. Det kræver nemlig en vis færdighed og et vist musisk og fagligt niveau på violinen at kunne deltage.

Ambitionerne for at kunne klare sig godt er ganske stor, da begge piger rigtig gerne vil vise amerikanerne, hvad de kan. Blandt andet har de for at øve sig ekstra været så heldige at være “hjælpeelever” for kandidatstuderende inde fra Det Kongelige Danske Musik Konservatorium, hvor en del af undervisningen er foregået på engelsk.

Betaler selv

Rejsen, opholdet og selve kurset er betalt af egen lomme, da det desværre har været for svært at kunne skaffe økonomisk hjælp i form af sponsorater – så det glæder pigerne endnu mere, at det trods alt, alligevel er lykkedes at kunne komme af sted.

Kurset varer i fem dage med seks timers undervisning hver dag, hvor de som eneste danske deltagere skal spille blandt en masse amerikanske unge mennesker. Al undervisning foregår på engelsk, så pigernes sprogkundskaber vil også her blive afprøvet. Kurser slutter med en stor koncert sidste undervisningsdag om aftenen – og så skal turen gå tilbage til Danmark, så de kan starte direkte i 7. klasse på hver deres skole.

Som en ekstra anderkendelse af deres talent fik pigerne, lige inden de gik på sommerferie, en hilsen fra Gladsaxe Musik og Billeskole, med beskeden om at de begge er sluppet igennem “nåleøjet” og er blevet optaget på “Talentlinien” for de næste to år. Så begge pigers musikskema vil blive ganske fyldt med spændende udfordringer og oplevelser – at være talentelev betyder nemlig masser af kurser, oplevelser, koncerter og masser af timer der skal bruges på at øve.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top