Basketmekka i Gladsaxe
Basketball-01-33-15.jpg
Geof Kotila holdt foredrag om det at være en Foto: Kaj Bonne.
Træningslejr er blevet det store tilløbsstykke

For ikke ret mange år siden skulle man være glad, hvis man kunne spotte en ungdomsspiller i basketball i Gladsaxe.
I den forgange uge var der 127 spillere i alderen 12 til 18 år i sportshallerne på Vandtårnsvej og på Buddinge Skole. Og hvis det have været fysisk muligt, havde der været endnu flere.
I samarbejde med Gladsaxe Basketball klub afviklede landsholdsspilleren Chanan Coleman sin camp.
-Campen er helt fyldt igen i år og allerede inden tilmeldingsfristen var udløbet, måtte vi stoppe for tilmelding da samtlige 127 pladser var booket. Da der ikke har været et eneste frafald har måtte vi i desværre skuffe de mange spillere, der har været skrevet op på venteliste, da vi ikke har kunne tage flere spillere ind uden at måtte gå på kompromis med kvaliteten af træningen, hvilket er noget vi ikke ønsker. Vi håber dog at kunne udvide campen til næste år, ved en opdeling af campen for de yngste og de ældre i to separate campforløb, fortæller Line Bessermann fra Gladsaxe Basketball Klub.
De 14 trænere var samlet fra såvel danske og udenlandske top-hold, men primært fra ligaholdene i Danmark, således at spillerne kender trænerne fra basketligaen og således at kvaliteten af træningen er helt i top.
To af trænerne er tidligere Gladsaxe spillere der har spillet deres ungdoms år i Gladsaxe Basketball klub, og som i dag spiller i såvel den danske som den svenske liga. Dette er Søren Olsen og Mikkel Plantin.
Over fem dage koml spillerne igennem en seriøs og gennemarbejdet træning, der skal gøre dem klar til den kommende sæson og udvikle deres teknik, fysik og forståelse for basketball spillet. Der var en lang række basketball- relaterede aktiviteter men også forskellige indslag hvor amerikanske spillere fortæller deres historie om vejen til at blive basketball spiller på top-plan. For at styrke det sociale i en camp, vil der også være mulighed for en tur i svømmehallen, samt en videoaften og et grill arrangement.
I onsdags kom toptræneren Geof Kotila lige forbi og holdt et foredrag på 20 minutter om det at være basketballspiller og om at vise den rette positive holdning på banen. Det foregik på engelsk, så ud over at lære en bunke basketball fik deltagerne også lige lært lidt ekstra rent sprogligt.
-Vi har lige som i fjor en deltager med fra Luxembourg – han er dog dansk – og så er deltagerne langvejs fra indkvarteret på Sportshostel, fortalte Chanan Coleman. Grønnemose Skole blev også taget i brug, når der skulle spises
Gladsaxe Sportscenter udgør hovedrammen for campen, da både hal 1 og hal 2 er de primære træningsfaciliteter for alle fælles aktiviteter, og videre for nogen hold også for hold-træningen. Også Buddinge skoles idrætshal har vi taget i brug i år for at dække det store antal spillere, og sikre at alle spillere er i gang hele tiden uden ventetid og med maksimal udnytte af tid og trænere.
Basketball 06 33-15
Jacob signalerede via sin t-shirt sin indstilling til sporten.
Foto: Kaj Bonne.

Basketball 13 33-15
Chanan Coleman styrede opvarmningen, inden kampene i den interne turnering gik i gang. Foto: Kaj Bonne.
Se flere fotos på http://gladsaxebladet.fotokajbonne.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top