Borgere taget med på råd
legeplads.jpg
2. klasse fra Buddinge Skole giver deres bud på. hvordan en sjov legeplads skal se ud. Foto: Privat.
Kommunen bad om inspiration til legeplads ved Hovedbiblioteket

I efteråret tager Gladsaxe Kommune det første spadestik til at forvandle plænen foran Hovedbiblioteket til en aktiv og rekreativ oase med direkte adgang til Børne- og Musikbiblioteket. Her skal i fremtiden ligge en sjov og udfordrende legeplads, og der skal være opholdsmuligheder og en scene/terrasse til arrangementer, teater, koncerter eller hyggelæsning på varme sommerdage.
I den anledning har kommunen gennemført en større borgerinvolveringsproces med borgere i lokalområdet, som potentielt vil få glæde af legepladsen, heriblandt den lokale skole, en daginstitution og brugere af Hovedbiblioteket. For hvis man vil skabe en have, der tiltaler små og store, er det bedst at spørge dem, det hele handler om, fortæller bibliotekschef hos Gladsaxe Bibliotekerne Jakob Lærkes.
– Hvad drømmer de om? Hvad gør en sjov og udfordrende legeplads? Hvad skal der til for, at man vil komme igen og igen? Hvilke ønsker har børn, voksne og ældre til en revitaliseret Bibliotekshave? spørger Jakob Lærkes.
Det er der kommet mange gode bud på, som du nu kan læse om i rapporten ’Vi taler med borgere fra 0 til 99 år’, ligesom du kan se konkrete forslag i en ny udstilling på Hovedbiblioteket. Blandt andet kan du se, hvordan elever fra 2. klasse på Buddinge Skole mener, at en sjov legeplads kan se ud, og hvad der skal til for, at legepladsen appellerer til børn.

En oase i Buddinge
Opgaven med at høre borgerne er sket i samarbejde med BYX – Københavns Kommunes kompetencecenter for bæredygtig byudvikling. Tre potentielle legeplads-leverandører skal nu indarbejde borgernes ønsker og ideer i deres tilbud på legepladsen, og først i 2016 forventes legepladsen at stå færdig. Men på Hovedbiblioteket glæder Jakob Lærkes sig allerede nu til, at ideerne bliver til virkelighed.
– Med legepladsen skaber vi en fantastisk oase midt i Buddinge til glæde for borgere i mange aldersgrupper. Samtidig får vi på biblioteket nogle nye og spændende muligheder for at kombinere vores tilbud inden døre med aktiviteter udenfor. Det bliver rigtig godt, slutter han.
Udstillingen om legepladsen i Bibliotekshaven kan opleves frem til 31. august.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top