Fantastiske Herlev!
Det er ikke ofte, at man læser denne overskrift, når det gælder sygehusvæsenet i Region Hovedstaden, men ikke desto mindre er det de ord, jeg vil bruge om Tværfaglig Smerteklinik på Herlev Sygehus.

Jeg fik i meget lang tid store doser morfin på grund af nogle meget stærke smerter. For et år siden henviste min læge mig til smerteklinikken i Herlev. Efter et lille stykke tid fik jeg et brev om, at de havde meget travlt og at der derfor kunne være op til et års ventetid. Det var lang tid, men jeg var så forpint, at jeg ville vente måneder, bare der var lys forude! Næsten på dato fik jeg et år efter brev med en indkaldelse til behandling. Jeg var meget nervøs for nedtrapning af den medicin, som min krop var vant til at få. Nervøs for eventuelle abstinenser.
Allerede mit første møde med overlæge og sygeplejerske var rigtig, rigtig godt. Vi snakkede i to timer, hvor jeg fortalte om hele min situation, og hvor lægen på en smittende, helt rolig måde samlede alle de forskellige oplysninger om mig i en lille usynlig boks. Jeg har aldrig følt mig mere tryg.
Jeg var vant til at blive behandlet tre forskellige steder. Det var noget rigtig skidt. Jeg havde brug for at vide, hvilken sygdom der var skyld i situationen – og ind imellem – følte jeg mig smidt fra en afdeling til en anden.
Nu er der taget hånd om min sygehistorie, og det har betydet virkelig meget for mig. Man kan tale med overlæge Niels-Henrik og sygeplejerske Linda om det hele. Jeg har aldrig oplevet mennesker, der på en så rolig, betryggende og kærlig måde har hjulpet mig ud af den rumdragt, jeg har boet i i mere end fem år.
Meningen med det hele var jo at nedtrappe al min medicin, og det går langsomt – lidt op af bakke – men helt uden panik. Jeg har hele perioden kunnet ringe til Linda, der er det mest effektive lille menneske, jeg nogen sinde har mødt.
Ja, kære Herlev Hospital! Fantastisk – det var jo det, jeg startede min fortælling med!

Ingrid Nørup
Forfatter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Gladsaxebladet
www.gladsaxebladet.dk
Top