Folkefest kører videre i et mindre format
Kultur-der-dur-01-35-15.jpg
Allerede fra tidligt på formiddagen var der fyldt ved langbordene på Kultur der Dur-festivalen. Der blev snakket på kryds og tværs og stemningen var god. Foto: Kaj Bonne.
Kultur der Dur-festival skal arrangeres på Kellersvej 10 næste år

Dannebrog i den høje mast på plænen på Bank-Mikkelsens Vej havde den flotteste udbredte retning mod vest, for østenvinden var kraftig. Men det var nu meget godt for de op imod 2.000 gæster, der i løbet af den flotte sommerdag kiggede forbi Kultur der Dur-festivalen 2015.
Gladsaxes borgmester Karin Søjberg Holst (A) bød velkommen til den 29. udgave af festivalen for mennesker med udviklingshæmning, mens hendes kollega Hans Toft (C) fra Gentofte uddelte præmierne i plakatkonkurrencen. Pudsigt nok kom de tre præmietagere alle fra Job- og Aktivitetscenter Hørkær i Herlev. Det fik en af gæsterne til at råbe, at derfra kom dommerkomiteen nok også – men det kunne Hans Toft afvise fra den store scene.
Konferencier Kenneth Bech var i vanlig topform og satte livemusikken i gang med bandet ”Musik til kaffen”. Der blev med det samme budt op til dans – og det holdt regnen væk.
Snakken gik lystigt henover langbordene, og i boderne blev der solgt brugskunst og kunsthåndværk fra de beskyttede værksteder.
Stemningen var i top. Kendte danskere optrådte med sang, musik og quiz. Alle var glade og fornøjede. Men det er lidt af et kapitel, som fandt sin afslutning i onsdags.Det var nemlig sidste gang, at plænen i Gentofte anvendes til Kultur der Dur. Et større anlægsarbejde går i gang på arealet. Derfor flytter festivalen få 100 meter og kommunegrænsen til Kellersvej 10 i Gladsaxe.
– Vi afholder festivalen for 30. gang næste år, men arealet på Kellersvej 10 er noget mindre. Det får betydning for festivalen, som bliver afviklet i et mindre format. Hvad der sker efter 2016, ved vi endnu ikke, men jeg forestiller mig ikke, at andre kan arrangere sådan en festival. Grunden til at vi kan afholde festivalen herude i Gentofte og Gladsaxe skyldes serviceafdelingen, som samarbejder på tværs af kommunegrænsen og er parat til at træde til, sagde forstander for Kellersvej 10, Jakob Volther, der i øvrigt var særdeles tilfreds med det store fremmøde.

Kultur der dur 04 35-15
”Musik til kaffen” var første band på scenen. Bandet imponerede med et sprudlende repertoire.
Foto Kaj Bonne. Se flere fotos på http://gladsaxebladet.fotokajbonne.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top