Fra ghettoen til græsset
Fodboldskole.jpg
I den kommende uge afvikles Get2 Fodboldskolen hos VB 1968 i Værebro, hvor 50 drenge og piger vil sparke til fodboldbolden. Foto: Privat.
50 drenge og piger er med på VB 1968s fodboldskole i denne uge

Over sommeren sætter Dansk Boldspil-Union og Danmarks Idrætsforbund sammen med en række fodboldklubber og deres frivillige gang i DBUs Get2 Fodboldskoler, der skal styrke fællesskabet i nogle af Danmarks mest udsatte boligområder. I uge 32 er der Get2 Fodboldskole hos VB 1968 i Værebro.
50 drenge og piger skal drible, finte og sparke bolden i kassen, når Værebro Boldklub lægger græs til DBU’s Get2 Fodboldskole i denne uge.
DBU har i over 20 år holdt fodboldskoler i hele landet. I år forventes cirka 27.500 at deltage på fodboldskolerne fordelt i 263 værtsklubber.
Det er dog ikke alle børn i Danmark, der af økonomiske årsager har mulighed for at deltage på en fodboldskole. Derfor afholder DBU i samarbejde med DIF og lokale fodboldklubber for femte år i træk særlige fodboldskoler for børn, der bor i udsatte boligområder. Get2 Fodboldskolerne følger samme koncept som de gængse fodboldskoler bortset fra, at deltagerne bliver rekrutteret specielt og kun betaler et symbolsk beløb for at deltage. Målet er at give børnene en sommeruge fuld af oplevelser og at inkludere samt fastholde dem i dansk foreningsidræt.

Gør en forskel
I DBU glæder formand Jesper Møller sig over, at fodbolden aktivt kan være med til at gøre en forskel:
– Fodbold skal være for alle uanset baggrund, og vi vil gerne give børn i udsatte boligområder de samme muligheder som andre børn. Vores evalueringer viser, at vanskeligt stillede børn og unge bliver gladere for at gå i skole, klarer sig bedre og får udbygget deres sociale netværk gennem foreningsidrætten, og derfor giver det rigtig god mening for DBU at bidrage til at få flere børn ind i fodboldklubberne, lyder det fra Jesper Møller.
Han suppleres af DIF’s formand Niels Nygaard: – I løbet af det seneste år har DIF’s integrationsindsats (Get2 Sport) i socialt belastede områder fået rigtig positive evalueringer af blandt andre Socialministeriet og Center for Boligsocial Udvikling. Det er meget opløftende og motiverende, og derfor glæder vi os meget til igen at være en del af arbejdet med DBU’s Get2 Fodboldskoler, som gør en forskel for rigtig mange børn i Danmark, udtaler Niels Nygaard.


• DBU’s Get2 Fodboldskoler ligner i princippet de almindelige DBU Fodboldskoler, men de adskiller sig idet, de er målrettet børn i udsatte boligområder.
• DBU’s Get2 Fodboldskoler afholdes i et samarbejde mellem den lokale klub, DBU og DIF (som bidrager med finansiering og rådgivning gennem deres Get2sport initiativ).
• Projektet er støttet af Ministeriet for børn, ligestilling, integration og sociale forhold.
• Det er femte år, at DBU gennemfører fodboldskoler for børn i socialt belastede områder.
• DBU’s Get2 Fodboldskoler afvikles i år i Aarhus, Aalborg, København, Taastrup, Esbjerg, Odense, Bagsværd, Greve, Kolding, Haderslev og Maribo.
• Der forventes cirka 785 deltagere på Get2 Fodboldskolerne i 2015.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top