Hestevenner håber at blive hørt
Ponyridning-01-34-15.jpg
Skal hestene spares væk på Bagsværd Fort? Det håber skoleklubbens medlemmer ikke. I fredags arrangerede børnene Ponygames, der var kulminationen på en uges forberedelser. Foto: Kaj Bonne.
Ponygames på Bagsværd Fort indgik på den politiske dagsorden

Fredagen for ”Ponygames” kunne ikke være flottere. Solen skinnede fra skyfri himmel. Ponyerne stod striglede og parate til at tage imod over 40 hesteinteresserede børn. Rundt om indhegningen stod forældre – og politikere.
Hestene er kommet på den politiske dagsorden, efter at Gunnar Svendsen åbnede debatten med et læserbrev i Gladsaxe Bladet. Det har tilsyneladende sat gang i en proces, som omfavner både højre- og venstrefløjen i byrådet. Kravene til bokse og folde skærpes fra 1. januar og fra 1. januar er der øgede krav til staldene.
Som reaktion på læserbrevene siger De Radikales Claus Wachmann, formand for Børne- og Undervisningsudvalget: – Fra januar 2016 træder en ny lov om regler for hestehold i kraft. Dermed vil vores fold på Bagsværd Fort ikke længere være lovlig. Hestene kom til Bagsværd Fort grundet manglende personale på Skovbrynet til at passe dem. Hvis hestene motioneres to timer dagligt vil der kunne dispenseres for foldreglerne, men da Bagsværd Fort er fredet, er en dispensation ikke sandsynlig. Samtidig er to timers daglig motion ikke mulig inden for den nuværende økonomiske ramme, ligesom antallet af brugere på både Grønnegården og Bagsværd Fort vurderes som svindende. Endelig ville hestene fortsat skulle gå i mudder store dele af året, når vejret er vådt. Det er ikke sundt for dem. Derfor besluttede Børne- og Undervisningsudvalget på sit møde i juni at nedlægge hestehold på Bagsværd Fort. Fortsat hestehold på Skovbrynet afventer beslutning om rammerne for skole- og ungdomsklub. En mulighed er, at hestene placeres ved Værebro Klub, hvilket samtidig ville støtte det langsigtede politiske arbejde med at skabe tilbud der styrker hele Værebro-området.
På mødet i dag, tirsdag den 18. august, foreslår Claus Wachmann, at sagen og beslutningen nu i stedet sendes i høring i de berørte skolebestyrelser på Skobrynet Skole og Bagsværd Fort samt kommunens Skoleråd med henblik på genbehandling af sagen i udvalget i løbet af efteråret.
Trine Henriksen fra Enhedslisten er også medlem af Børne- og Undervisningsudvalget, og hun fulgte Ponygames fra sidelinjen: – Jeg håber, at der er et politisk flertal for en høring. Vi har fået nye oplysninger om, at der er flere brugere på Bagsværd Fort, end det vi først fik at vide. Vi vil arbejde for en dispensation.
Fra forældreside håber man på, at skoleklubben på Bagsværd Fort får lov til at fortsætte. De nævner det sociale – at børnene kan være sammen om hestene uden at eje dem. De kan hygge sig, de kan strigle hestene. – Hver eneste dag er vores børn herude, fortæller Lene Hansen (mor til Melissa på 11), Karen Hellund (mor til Oliver på 11) og Benny Nielsen (far til Josefine på 11).
– De er har fra klubben åbner og til den lukker. Alle børnene samarbejder på tværs af aldersgrænserne, og de lærer at tage ansvar for et dyr og for hinanden, lød det fra forældrene, mens alle nød den gode pony-dag på Bagsværd Fort.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top