Hvad ved du om Værebro?
Hvad-ved-du-om-Værebro.jpg
LFU har delt merchandise ud i Værebro Park med budskaber om de misforståelser, der ofte er om området. Her spiller 2 drenge frisbee med en pædagog. Foto: Privat.
Med kampagnen ”Vidste du?” vil Lokalnetværket for Unge begrave fordomme om Værebro Park

Med kampagnen ”Vidste du?” vil Lokalnetværket for Unge begrave fordomme om Værebro Park
Vidste du, at det er langt mere normalt for unge i Værebro at tage en uddannelse end at arbejde for en bande? Budskaber som disse bliver i øjeblikket delt ud til unge såvel som ældre i området omkring Værebro Park i Gladsaxe Kommune. Det er et led i en ny kampagne fra Københavns Vestegns Politis projekt Lokalnetværket for Unge (LFU).
Med frisbees, drikkedunke, drager og tasker skal budskaberne om den del af Værebro Park, som vi ikke hører så tit, udbredes. For eksempel at langt de fleste unge har haft et fritidsjob, og at kun 10 procent af unge på 16 år har prøvet at ryge hash.
– Vi har en udfordring med flertalsmisforståelser. Hvis nogle unge tror, at flertallet af andre unge er i bandemiljøet, så bliver det deres hverdag. Det er ikke sandheden, så det skal vi have gjort op med. Vi taler tit om dem, der er kommet ud af kriminalitet som bølgebrydere, men det er vel egentlig dem, der begår kriminaliteten, der er uden for normen, siger politikommissær Ulrik Hove, der er projektleder for LFU.

Mere end en uniform
Lokalnetværk for Unge er et projekt, hvor politi, pædagoger og akademikere sammen arbejder for at bryde fødekæden til bandemiljøer i samarbejde med Gladsaxe, Herlev og Ballerup Kommuner. Normalt kommer politiet, hvis der er sket noget, eller hvis der er noget galt, men LFU arbejder med forebyggelse og tætte relationer til de unge. Derfor har LFU heller ikke uniformer på, når de er i kontakt med de unge. Gennem en åben og opsøgende tilgang har LFU været med til at styrke forholdet til de unge.
– Det er ikke mange politifolk, der kan stå og spille fodbold med en gruppe drenge, som vi kan. Vi er mere end en uniform, og de har de unge også fundet ud af, siger Ulrik Hove.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top