I top 10 i Europa
Flot indsats af mountainbikerytter

Markus Heuer fra Bagsværd kom hjem fra junior Europamesterskaberne i Mountainbike i Graz/Østrig med en flot samlet 10. plads i bagagen.
Derudover sluttede Markus med Danmark 1 i holdkonkurrencen en fantastisk samlet 3. plads, som blev belønnet med podiepladser, som dog ikke tæller med i de officielle europamesterskaber.
De individuelle vindere i pige og drenge klasserne findes i en samlet rangliste baseret på konkurrencer over 5 løbsdage. Der dystes i 4 discipliner, som er holdkørsel (stafet), individuelt kombineret teknik og MTB løb, individuelt lang og kort MTB løb. Danmark havde i kategorien under 15 år sendt 4 hold af sted, som hvert beståede af 2 drenge og én pige.

Markus´ hold kom forrygende ind i mesterskaberne og vandt den første dags holdtidskørsel, hvor startrækkefølgen til den 1. konkurrence på dag 2 blev afgjort. Om tirsdagen sikrede det danske hold sig en flot 2. plads blandt 47 U15 hold fra 18 europæiske lande. Dag 3 bød på en kombineret teknik og MTB løb, hvor Markus samlede lidt for mange strafpoint i teknikøvelserne med deraf resulterende tidsstraf, som gjorde, at han skulle starte langt ned i feltet blandt 92 juniorryttere. Efter 2 omgange på den ca. 15 min lange rute havde Markus dog kæmpet sig forbi en del konkurrenter og endte på en 16. plads. Om torsdagen skulle alle deltagere ud på en ca. 12,5 km lang rute med 500 højdemeter. Rytterne kendte ruten ikke på forhånd og Markus tabte en del pladser på de lange, stenede nedkørsler og endte på en 28. plads.
Markus klarede sig dog helt fantastisk på sidste dagen, hvor han kørte 2 hurtige omgange og kom i mål som nr. 8 i tiden 25 min og 32 sek. kun 1 min og 11 sek. efter vinderen fra Schweiz.
Danmark 1 og Markus´ holdkammerater klarede sig også super flot individuelt: Hans Landbo/Holte MTB Klub samlet 5. plads, Mie Saabye/Gl. Rye MTB 1. plads.

MK_155_5226
Markus Heuer fik vist sin alsidighede på cyklen.
Foto: Privat.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top