annonce
Jazzsagaen fortsætter
jazz.jpg
Trompetisten, Trompetisten, Palle Mikkelborg, deltog sidste år under temaet ”Fra Kind of Blue”. Foto: Privat.
Gladsaxe Jazzklub klar med ni nye foredrag akkompagneret af musik

Billetterne bliver nærmeste flået væk, når Gladsaxe Jazzklub inviterer til foredrag om Jazzens saga. Så succesen gentages igen i år.
Fra slutningen af august til slutningen af november går det løs i Bibliografen, når nogle af Danmarks bedste jazzmusikere kommer til kommunen for at deltage i projekt: ’Jazzens Saga 2015’.
Projekt ”Jazzens Saga” er et unikt samarbejde mellem Gladsaxe Bibliotekerne, Gladsaxe Oplysnings Forbund, Gladsaxe Musik- og Billedskole, kulturhus Telefonfabrikken og Gladsaxe Jazzklub.
’Jazzens Saga’ er en serie af arrangementer, hvor der bliver sat fokus på jazzens historie, udvikling og udøvere. Med udgangspunkt i de amerikanske musikstilarter, som for 100 år siden samlede sig i den musikform, man kalder jazz, går den musikalske rejse frem til det 21. århundredes aktive danske jazzscene.
En række danske jazzeksperter vil formidle og fortælle om jazzens forskellige stilarter, epoker, lokaliteter og kunstnere. Fortællingerne bliver ledsaget af musikeksempler og filmklip, og en række af Danmarks bedste jazzmusikere sørger for
levende og temarelevant
musik.
På baggrund af de erfaringer, som arrangørerne indhøstede i 2014, genopstår projektet nu i en såvel traditionstro som en forbedret form.

10 arrangementer
”Jazzens Saga” kommer ud i alle tænkelige og utænkelige kroge. Stilarter som New Orleans, swing, bebop, cool, avantgarde og fusion vil blive belyst, og dertil kommer de europæiske strømninger, herunder fokus på den danske guldalderjazz og de amerikanske musikere, der blev en del af den danske jazzscene.
I perioden ultimo august til ultimo november bliver ni temaer afviklet i Bibliografen, Bagsværd. Hvert tema vil i løbet af tre timer rette fokus mod en bestemt periode i jazzens historie. Således vil jazzinteresserede publikummer kunne opnå øget indsigt i fx : ”How Jazz Was Born”, ”Up the Lazy River”, ”Fra Swing til Bebop”, ”New Orleans i Danmark” og ”Jazzens Store Sangere”.
Det 10. tema fokuserer på bigbandmusikken og vil sætte det rette swingende punktum for ’Jazzens Saga’ anno 2015. Dette tema vil blive afviklet i Grønnemose Skoles smukke atriumgård.
Konferencier for samtlige arrangementer er journalist og tidligere programchef i Danmarks Radio, Henrik Wolsgaard-Iversen.

Tilmelding til Jazzens Saga
Der sælges i alt 200 pladser til ’Jazzens Saga’ – og de ti temaer tilbydes som en samlet pakke. Der kan således ikke købes billetter særskilt til de enkelte aftener.
Billetsalget starter torsdag den 13. august5 kl. 9.00 hos Gladsaxe Oplysnings Forbund. Billetterne kan erhverves via hjemmeside: www.g-o-f.dk eller ved personlig henvendelse på Kildebakken 20 i Søborg.
Prisen for de ti temaaftener er 760 kr.

Morgendagens jazzstjerner
Med ’Jazzens Saga 2015’ ønskes samtidig en fokusering på jazzmusikkens tilgængelighed og den gryende underskov af morgendagens unge jazz-musikere. For dette nye vækstlag vil Gladsaxe Musik- og Billedskole således afvikle en blæserworkshop parallelt med afviklingen af Sagaen – og med deltagelse af et antal professionelle musikere fra projektet. Elever fra andre kommuners musikskoler er inviteret med til dette ungetræf for bigbandmusikken.
Workshoppen afrundes med en Big Band-koncert med to orkestre. Det erfares, at koncertdatoen er fastlagt til lørdag den 31. oktober – og med gratis adgang.
Yderligere information om det samlede projekt, ’Jazzens Saga 2015’, kan læses på Gladsaxe Jazzklubs hjemmeside: www.gladsaxejazzklub.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top