Musik, sport og underholdning
Der var noget for enhver smag på Gladsaxedagen

Der var ingen tælleapparater. Men når man i lørdags begav sig rundt på Gladsaxedagen, stødte man i bogstavlig forstand ind i mange mennesker. For der var mennesker alle steder: Rådhuspladsen, Rådhushaven, Rådhusparken og den del af Søborg Hovedgade, hvor der var opstillet kræmmerboder og telte.
Da borgmester Karin Søjberg Holst (A) åbnede Gladsaxedagen, stod frivillige fra foreningerne parat til at uddele informationsmateriale og svare på spørgsmål fra de interesserede. Partiforeningerne var som sædvanlig talstærkt repræsenteret. Det samme var kommunens mange sportsforeninger. Man kunne forsøge sig indenfor såvel have- som gadebadminton, gadehockey, gadehåndbold og bordfodboldspil. Bagsværd Roklub arrangerede ergometerroning, som de allermindste vel seks-syv år fandt særdeles morsomt, mens forældrene roligt kunne slappe af, for der var jo ingen fare for, at ungerne kunne falde i vandet.

Mænd i baren
På biblioteket blev der danset tango. Den argentinske dans blev både forklaret og demonstreret. Som instruktøren fortalte: – I Buenos Aires sidder kvinderne til ene side, mens mændene sidder eller står i baren i den anden side. Herefter gælder det om at få øjenkontakt… Og i tango må mange gerne omfavne, men ikke tale!
Modelbanefolket var også på banen – det var foreningen ”TOGET”, som kørte rundt. Uden for viste Gladsaxe Brandvæsen, hvordan man får en fastklemt person fri. Næsten samtidig på den anden side af stien, gik der ild i nogle popcorn, som en pige havde placeret alt for tæt på grillkullene. Det var ikke nødvendigt at indhente forstærkning fra røgdykkerne, for pigen smækkede bare de forkullede popcorn ned i en spand med vand.
Både Odd Fellow Ordenens søster- og broderlogen fortalte om logearbejdet, ligesom Druideordenen berettede om sit ejendommelige virke.
”Faveristerne” – foreningen for kreative malere – havde gang i både farver og pensler, som særligt de yngre forsøgte sig med på lærrederne. Skakbrætterne var især besat med yngre piger og drenge, mens bridgebordene tiltrak seniorerne.
Alle steder var der i gang i den. Også foran scenen var de yngste var helt vilde med Cisilia, det nye stjerneskud på bare 16 år. Ungerne – og deres forældre – var vilde med hende. Senere kom det lokale brassband Charlies Blåhval og blæste de neworleanske toner ud over de mere jazzede publikum.
Gladsaxedagen 05 35-15
Gladsaxedagen 21 35-15
Gladsaxedagen 06 35-15
Gladsaxedagen 93 35-15
Gladsaxedagen 34 35-15
Gladsaxedagen 31 35-15
Gladsaxedagen 43 35-15
Gladsaxedagen 77 35-15
Gladsaxedagen 106 35-15
Foto: Kaj Bonne. Se mange flere fotos på

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Top