- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Nordamerikanere skal hjælpe Gladsaxe Ishockey til flere sejre

Det er ikke helt tilfældigt, at det blev Danmark og Gladsaxe Ishockey, som blev de to unge spilleres foretrukne. For det første har Julian Fialkow været i Danmark før og elsker København. For det andet har cheftræner og tidligere spillere i blandt andet Herlev, Jacob Volf, kontakt til sin tidligere amerikanske holdkammerat Jack Macnamara, som også kender de to unge og fremadstormende collage-spillere. Og gennem Jacob Volf blev der sørget for, at Julian og Cam fik et hold at spille på.
-Vi føler også rigtig godt tilpas, og vi glæder os til at komme til at spille sammen med vores nye holdkammerater, fortæller Cam Spiro, der ved siden af hockey skal arbejde med research for et amerikansk firma.
-Vi kender én anden amerikaner, der spiller i Danmark og endnu flere, der er flyttet til Sverige, fortæller Julian Fialkow, der som Cam er tiltrukket af den europæiske spillestil.
-Der er meget, vi kan lære om spillet her i Danmark. I spiller langt mere teknisk, end vi er vant til. Nordamerikansk spillestil er meget mere fysisk, hvorimod vi kan lære mere af den europæiske systemorienterede spillestil, fastslår Julian Fialkow, der sammen med Cam Spiro har bosat sig på Vesterbro. Ved siden af skal han læse økonomi et semester.
Cam Spiro og Julian Fialkow er tilknyttet collage ishockey for henholdsvis Boston College og Colgate University. Sidste år blev Cams hold, Boston College nummer 2 i deres liga, og det er netop fra den liga, at man udser nye potentielle NHL spillere. Efter bare tre træninger vurderede cheftræner Jacob Volf og assisterende træner Göran Karlström, at Cam Spiro faktisk har, hvad det kræver for at spille i Metal Ligaen.
Jacob Volf er ikke i tvivl om, at den 22 årige Julian og den 23-årige Cam vil komme til at bidrage Gladsaxe Bears, som har undergået en grundig udrensning.
-De er et stort aktiv for klubben. De har så meget power. De har det nordamerikanske drive, hvor der kun er én vej, og det er fremad, fortæller Jacob Volf, mens Göran Karlström tilføjer:
-De har den rigtige attitude, der er vigtig, og noget som vi kan bruge. De kører stilen ”Leading By Example”.
Begge træneres mål er, at holdet i år komme til at vinde flere kampe. Sidst år var en mager omgang og en snak som Jacob Volf helst ikke vil dvæle ved.
-Vi har tyndet ud i truppen. Folk som enten ikke har været gode nok eller haft den rigtig indstilling, har vi sagt pænt farvel til. Vi har også tilføjet tre svenskere til klubben og en ekstra amerikaner, Alex Constanzo, som lander om en uge. Nu håber jeg, at klubben har råd til at beholde ham – licenserne er ret pebrede, fastslår Jakob Volf.