- Gladsaxebladet - https://www.gladsaxebladet.dk -

Novo Nordisk er i topform

Novo Nordisk er en af verdens største virksomheder. Og når halvårsregnskabet kommer – sådan som det gjorde i torsdag – så sker det på engelsk.
På firmaets hjemmeside blev et par væsentlige fakta for den supergode regnskab lanceret. For det første er der tale om, at Novo Nordisk i de første seks måneder af 2015 fik et resultat af den primære drift på 26,3 milliarder kroner. Det er en stigning på 57 procent i forhold til det foregående år. Korrigeret for det delvise frasalg af NNIT – tidligere Novo Nordisk IT – på 2,4 milliarder kroner samt de gunstige valutakurser steg resultatet af den primære drift med 16 procent.
Det skyldes, at salget steg med 25 procent i danske kroner samt 9 procent i lokale valutaer til 52,3 milliarder kroner.
Salget af Victoza og Levemir steg med henholdsvis 41 og 28 procent. Salget I Nordamerika blev forøget med ti procent i den lokale valuta svarende til 35 procent i danske kroner, mens salget i Kina blev forøget med 25 procent.
Firmaets administrerende direktør Lars Rebien Sørensen udtaler i forbindelse med offentliggørelsen: – Vi er tilfredse med resultaterne for de første seks måneder af 2015, hvor slagsvæksten fortsat har været drevet af Victoza og Levemir.
Resultaterne fra Danmarks mest værdifulde selskab betyder, at Novo Nordisk opjusterer sine forventninger for hele året:
– For 2015 forventes fortsat en salgsvækst på 7-9 pct. opgjort i lokale valutaer, mens væksten i resultat af primær drift opgjort i lokale valutaer forhøjes med to procentpoint og nu ventes at blive på omkring 19 procent, lyder det i regnskabsmeddelelsen.